Hirdetés
Hirdetés

Orban: elindítottuk az eljárást a Nép Ügyvédjének a leváltása érdekében

Orban: elindítottuk az eljárást a Nép Ügyvédjének a leváltása érdekében Románia

A parlament elindította az eljárást a Nép Ügyvédjének a leváltására – jelentette ki kedden Ludovic Orban képviselőházi elnök.

Hirdetés
Hirdetés

“Elindítottuk az eljárást a Nép Ügyvédjének a leváltása érdekében. Az eljárást a liberális frakciók kezdeményezték a múlt törvényhozási ciklusban. A benyújtott tervezetet azonban akkor nem küldték tovább elemzésre a jogi bizottságokhoz” – fejtette ki Orban a két ház állandó bizottságának ülése után.

Orban szerint a PNL beadványán kívül van egy másik kezdeményezés is a Nép Ügyvédjének tisztségből való elmozdítására, amelyet Florin Roman liberális képviselő nyújtott be, és amelyet a PNL és az URS-PLUS képviselőházi és szenátusi frakciói szintén támogatnak.

A jogi bizottságoknak két héten belül el kell készíteniük a véleményezést, és el kell küldeniük azt a plénumnak, szögezte még le az alsóház elnöke.

A törvényhozók különnyugdíjának eltörléséről három törvénytervezet is van

A házbizottság elküldi véleményezés végett a parlamenti képviselők jogállásának kérdéseivel foglalkozó szakbizottságnak mindhárom – a PNL, az USR-PLUS és a PSD által benyújtott, a törvényhozók különnyugdíjának az eltörléséről szóló törvénytervezetet – jelentette ki Ludovic Orban.

Leszögezte azonban, hogy előbb a szerdai plenáris ülésen meg kell alakítani az illető szakbizottságot, és ez meg is történik az első napirendi pontnál.

Orban szerint legtöbb egy hetes határidőt szabnak ki a bizottságnak a véleményezés elkészítésére, de amennyiben lehetséges, már a szerdai ülésen vita alá bocsátanák a véleményezéseket.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük