Felhívás!

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Florin Cîţu miniszterelnök

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Florin Cîţu miniszterelnök Románia

Megkapta szombaton a koronavírus elleni védőoltást Florin Cîţu miniszterelnök. A kormányfő nyilvánosan oltatta be magát a Carol Davila kórházban.

Cîţu egy fehér pólót viselt, amelyen azt írta :”#Împreună învingem pandemia!” (“#Együtt legyőzzük a világjárványt!”).

“Saját maga és a körülötte élők érdekében”, oltatta be magát – nyilatkozta a miniszterelnök, miután megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

A kormányfő szerint az oltás “nem is fájt”, és azt szerette volna elérni, hogy “növekedjék a bizalom” a vakcina iránt. Úgy értékeli: “van érdeklődés” az iránt, hogy a polgárok feliratkozzanak az oltásra. Megerősítette: azt szeretnék elérni, hogy szeptemberig 10,4 millió román állampolgár kapja meg a védőoltást.

A koronavírus elleni oltáskampány második szakasza pénteken kezdődött. Pénteken kapta meg a koronavírus elleni védőoltást Klaus Iohannis államfő is.

“A románok igénylik a védőoltást”

Nyilvánvalóan látszik, hogy a románok igénylik a védőoltást – nyilatkozta szombaton Florin Cîţu.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: meghaladták ‘a félretájékoztatás pillanatát’, amely szerint a román állampolgárok elutasítják az oltást.

A kormányfő értékelte, hogy ‘motiválják a családorvosokat”, hogy arra bíztassák pácienseiket, hogy igényeljék a védőoltást.

Kifejtette: jelenleg 200 oltóközpont működik, jövő héten 300-ra nő a számuk, de a második fázis lebonyolítására országszerte összesen 932 központot rendeznek be.

Csak egy hétre esik vissza a beszállított oltóanyag mennyisége

Csak egy hét lesz az az időszak, amíg Románia a tervezett oltóanyag mennyiség 80 százalékát fogja kapni – nyilatkozta szombaton Florin Cîţu.

A miniszterelnök arról biztosított: az oltási ritmus nem lassul, a lemaradást utólag bepótolják.

Megerősítette: Romániának meg van a kapacitása arra, hogy elérje az 50 ezer beoltott főt naponta, és szeptemberig a mintegy 15 millió felnőtt lakosból beoltanak legalább 10,4 millió személyt.

Hozzátette: amint újabb, engedélyezett vakcinák jelennek meg e piacon, azokból is beszereznek, hogy minél hamarabb, minél nagyobb számú embert beoltsanak, hogy megállítsák a járvány terjedését.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.