Felhívás!

Meggyógyult a szerdán koronavírussal diagnosztizált Gorj megyei fiatalember

Meggyógyult a szerdán koronavírussal diagnosztizált Gorj megyei fiatalember Románia

Gyógyultnak tekinthető a február 26-án koronavírussal diagnosztizált Gorj megyei fiatalember – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A férfitől vett újabb biológiai mintákat szombaton vizsgálták meg a Matei Balş országos járványtani intézet laboratóriumában, és az eredmény ismét negatív lett, miután hasonló teszteredményeket kaptak pénteken is. A páciens így gyógyultnak tekinthető és elhagyhatja a kórházat.

A fiatalembert február 26-án diagnosztizálták COVID-19 vírussal. Családját 14 napra otthonukban különítették el.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport azt is közölte, hogy Bukarestben, Temesváron és Kolozsváron eddig összesen 351 olyan személy biológiai mintáit vizsgálták meg az erre alkalmas laboratóriumokban, akiknél felmerült a COVID-19 vírussal való fertőzöttség gyanúja.

A 351 megvizsgált személy közül 3 esetben mutatták ki a koronavírust (az említett Gorj megyei fiatalembernél, egy Temes megyei nőnél és egy Máramaros megyei férfinél); 348 teszteredmény negatív.

Jó az állapota a másik két páciensnek

Jó az állapota a másik két koronavírussal diagnosztizált páciensnek – közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A csoport cáfolta azokat a híreket, melyek szerint rosszabbra fordult volna a Kolozsváron beutalt beteg állapota. “A Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóságtól kapott adatok szerint a férfi állapota változatlan, nincs láza, és a betegség nem fejlődött negatív irányba” – szögezik le az illetékesek.

Negatív a koronavírussal fertőzött temesvári nővel kapcsolatot létesítő személyek teszteredménye

Negatív a COVID-19 teszteredménye annak a hat személynek, akik kapcsolatba kerültek a koronavírussal diagnosztizált temesvári nővel – közölte Virgil Musta, a temesvári Victor Babeş járványkórház szóvivője.

A koronavírussal fertőzött nővel korábban kapcsolatban álló személyektől biológiai mintákat vettek, amelyeket a kórház laboratóriumában vizsgáltak meg. Mindegyik teszt negatív lett.

A kórház laboratóriumában egy hetedik személy biológiai mintáit is megvizsgálták. Egy kamionsofőrről van szó, aki pénteken érkezett vissza Lombardiából. Az ő teszteredményei szintén negatívak – tette hozzá az orvos.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.