Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Medvetámadáshoz riasztották a hegyimentőket, a helyszínen már csak holttestet találtak

Medvetámadáshoz riasztották a hegyimentőket, a helyszínen már csak holttestet találtak Románia

Holtan találtak a Hargita megyei hegyimentők egy erdei házban egy embert, akit medve támadt meg – közölte vasárnap a Salvamont hegyimentő szolgálat.

Hirdetés
Hirdetés

A Salvamont a Facebookon számolt be arról, hogy szombat este a Dancurás hegyimentő szolgálat segélyhívást kapott medvetámadás miatt. Nyolcfős csapat indult az illető segítségére. A nagyvad által megtámadt emberre egy erdei házban találtak rá, de már nem élt. Súlyos sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy jóval a hegyimentők kiérkezése előtt életét vesztette – olvasható a bejegyzésben.

A helyszínre kriminológusok szálltak ki, a holttestet átadták a hatóságoknak – számol be a Salvamont.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyergyóújfalui férfi „nagy valószínűséggel” medve okozta sérüléseibe halt bele.

A jelenlegi információk szerint a 69 éves férfi reggel távozott otthonról, feleségének azt mondta, hogy a gyergyószentmiklósi piacra megy vásárolni. Mivel délután 4-kor sem volt még otthon, felesége két falubelijével együtt keresésére indult a férfi erdei házához. Az eltűntet az erdei háztól 150 méterre, holtan találták meg. Az asszony és két segítsége bevitték a férjet a házba, abban a reményben, hogy sikerül feléleszteni. A helyszínre érkező rendőrök, mentősök és hegyimentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A mentősök szerint a férfi sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy egy nagyvad, valószínűleg medve oltotta ki az életét.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak kivizsgálást.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások