Felhívás!

Ludovic Orban szerint a kormány szándékosan idézte elő az inflációt

Ludovic Orban szerint a kormány szándékosan idézte elő az inflációt Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint elszabadult az infláció Romániában, és ezt – állítja Ludovic Orban – a kormány szándékosan idézte elő.

“Az infláció egyrészt csökkenti a lakosság vásárlóerejét, másrészt gazdasági instabilitást okoz. (…) Romániában kissé elszabadult az infláció, és én azt hiszem, hogy a kormány szándékosan idézte elő ezt. (…) Hogy aztán mondhassa, uraim, mi betartottuk a szavunkat, hiszen ahogyan azt megígértük, emeltük a béreket. De csak nominálisan nőttek a fizetések, a vásárlóerő nem emelkedett” – mondta Orban a Realitatea TV csütörtök esti műsorában.

A PNL elnöke ismét hangsúlyozta, hogy az állami apparátus túlméretezett, az év első négy hónapjára vonatkozó költségvetés-végrehajtási adatok értelmében 26 százalékkal nőttek “az egyébként is magas” személyzeti költségek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 21., 16:21
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Lalika Ludovic Lolka…ahogy akarod…nem akarom a psd -t dícsérni sőt!de Boc mit csinált anno ?De feledékeny tetszik lenni…Inkább kifejtenéd TI hogyan csinálnátok?Az inflációt sok tényező befolyásolja…akkor?