Felhívás!

L. Orban: remélem, hogy az RMDSZ választóik akaratának megfelelően fog szavazni

L. Orban: remélem, hogy az RMDSZ választóik akaratának megfelelően fog szavazni Románia

Az előrehozott választás lenne a legjobb megoldás, ha átmegy a bizalmatlansági indítvány, mert a politikai opciók ‘drámai módon’ megváltoztak a 2016-os választások óta – nyilatkozta pénteken Gyulafehérváron Ludovic Orban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

‘Ha átmegy a bizalmatlansági indítvány és megbukik a kormány (…), akkor – véleményem szerint – az előrehozott választás lenne a legjobb megoldás, mert a 2016-os választásokhoz képest drámai módon megváltoztak a politikai opciók’ – fejtette ki Orban.

A PNL elnöke elmondta: ő is, és a többi ellenzéki politikus is, a parlamenti többséget alkotó pártok sok képviselőjével tárgyalt, hogy ne a ‘pártparancsok’, hanem lelkiismeretük szerint szavazzanak.

‘Reményemet fejezem ki, hogy az RMDSZ választóik akaratának megfelelően fog szavazni’ – jelentette ki Orban.

A liberális pártelnök szerint Kelemen Hunor ‘a lovak elé fogta a szekeret’, amikor legutóbbi, hamburgi találkozásuk után azt nyilatkozta, hogy nem kapott választ arra, hogy az ellenzék kit nevesít miniszterelnöknek és ki fogja vezetni a leendő többséget.

‘Itt most nem a leendő miniszterelnökről van szó, hanem arról, hogy ez a kormány jó-e vagy sem. Véleményünk szerint nem jó. (…) Az RMDSZ eddig úgy viselkedett, mintha ez a kormány jó lenne’ – állapította meg a pártelnök.

Orban szerint a leendő kormányról a jelenlegi kabinet megbuktatása után lehet majd beszélni, és kijelentette: a liberálisok készen állnak a kormányzás átvételére.

‘Gyáva fickó az, akinek nincs bátorsága megszavazni a bizalmatlansági indítványt. Az ilyen nem Románia érdekiért cselekszik, hanem azért, hogy megmentse a börtöntől Dragneát és Tăriceanut’ – szögezte le Orban.

A Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Népi Mozgalom Párt pénteken terjesztette a parlament elé a kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt. A dokumentumot 163 törvényhozó írta alá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások