Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Korlátozná a tűzifa árát és a tűzifaexportot a környezetvédelmi minisztérium

Korlátozná a tűzifa árát és a tűzifaexportot a környezetvédelmi minisztérium Románia

Jogszabálytervezetet dolgoz ki a környezetvédelmi minisztérium a tűzifa és a faalapú tüzelőanyagok árának hat hónapra szóló korlátozásáról.

A tárca csütörtöki közleménye szerint erről a koalíció aznapi ülésén született döntés. Véglegesítése után a tervezetet a kormány hagyja jóvá.

A minisztérium tájékoztatása szerint a jogszabály előírná a tűzifa és a faalapú tüzelőanyagok exportjának ideiglenes korlátozását is.

“Romániában több mint 3 millió háztartást fűtenek tűzifával vagy faalapú tüzelőanyagokkal. Úgy véljük, hogy amikor a polgárok teljes kategóriáit fenyegeti az indokolatlan áremelkedés veszélye, különleges helyzetekben és korlátozott ideig az államnak kötelessége beavatkozni, és megakadályozni az ilyen helyzetek kialakulását” – idézte a közlemény Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert.

Kormányzati források szerint a koalíció csütörtökön úgy döntött, hogy köbméterenként 500 lejre korlátozza hat hónapra a tűzifa és a faalapú tüzelőanyagok árát. Az intézkedés az állami erdőgazdalkodási vállalat, a Romsilva által forgalmazott faanyagra érvényes. 

(forrás: Agerpres, fotó: Gecse Noémi)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások