Felhívás!

Keresik az „Oroszlánok klánja” nevű csoportot, amely online tanórákot szakít meg trágárságokkal

Keresik az „Oroszlánok klánja” nevű csoportot, amely online tanórákot szakít meg trágárságokkal Románia

Egy troll vagy egy trollcsoport, amely „Oroszlánok klánja” néven működik, azokba az alkalmazásokba lép be, amelyeken az online tanórák zajlanak, ott pedig obszcén üzeneteket tesz közzé. A rendőrség vizsgálatot indított, keresi a betolakodót/betolakodókat.

A csoport tagjai egyelőre nem ismertek, a YouTube-on az említett néven vannak fent. Online tanórákra lépnek be, nagy valószínűséggel a hallgatók linkjeinek és jelszavaik segítségével, ott pedig obszcén üzenetekkel szólnak bele az órákba – írja a Private Education oldal. Ezeket közzéteszik a YouTube-on, ahol már több mint 23 ezer követőjük és több mint 1,5 millió megtekintésük van.

A csatornán ötleteket várnak rajongóiktól, hogy milyen csínyeket látnának szívesen tőlük: „Milyen típusú tartalmakat szeretnél látni tőlünk? Írd meg a komment-részben”.

Nem érzik magukat bűnösnek, azt állítják, amit tesznek, csupán szórakozás.

„Jó, fiúk, szeretném elmondani nektek, amit csinálok, az szórakozás! Nem vagyok bűnös, amiért belépek valakinek az osztályába, amíg az illető megadja a belépéshez szükséges kódot! Szép napot, jövök még tartalmakkal <3” – írja a csatornán.

Az esetről értesítették a rendőrséget, aki elindította a nyomozást.

„A Vrancea megyei rendőrséget egy tanár értesítette arról, hogy a hallgatókat és tanárokat verbálisan és érzelmileg zaklatták az online tanórákon. A rendőrség jelenleg a körülmények feltárásán dolgozik, hogy megtegye a szükséges jogi intézkedéseket” – mondta el Paula Enache, a Vrancea megyei rendőr-főkapitányság munkatársa.

A videókat csatornájukról azóta letörölték.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.