Felhívás!

Intenzív program indult az 112-es hívásokat fogadó diszpécserek felkészítésére

Intenzív program indult az 112-es hívásokat fogadó diszpécserek felkészítésére Románia

Az 112-es segélyhívó rendszer hatékonyságának javítása terén elért előrelépésekről számolt be Marian Murguleţ államtitkár pénteken. A kormányfőtitkárság illetékese többek közt arról tájékoztatott, hogy intenzív program indult az 112-es hívásokat fogadó diszpécserek felkészítésére.

A kormánynak 36 hónapon belül kell létrehoznia azt a két oktatási központot, ahol az egységes segélyhívó számra beérkező hívásokkal foglalkozó diszpécsereket képezik majd. Az államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy Bukarestben és Marosvásárhelyen a belügyminisztérium a katasztrófavédelem bevonásával már létre is hozott egy-egy továbbképző központot, ahol egyelőre 14 szakember oktat.

Első körben (szeptember 30-ától kezdődően) Marosvásárhelyen 11, Bukarestben 8 diszpécsert képeznek ki, de amennyiben jóváhagyják a Humán Erőforrás Operatív Program keretében megvalósuló projektet, ennek célkitűzése értelmében 650 szakember fogja elsajátítani azt a tudást, amelyre egy sürgősségi segélyhívásokra szakosodott diszpécsernek szüksége van.

Az intenzív kurzusok 6-9 héten át tartanak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 6., 20:56
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Magyarul fogadnak hívásokat? Ezt jó lenne tisztázni, az lenne mindenki érdeke, hogy a hívó minél pontosabban tudja elmondani, hogy mi a probléma (mindegy, hogy erdélyi magyar, aki nem beszél olyan jól románul vagy magyarországi turista, aki nem boldogul az angollal). Ez nem lehet politikai kérdés, főleg, hogy általában a hívók más részére kérnek segítséget…