Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Higiéniai termékekből és alapélelmiszerekből álló segélycsomagokat osztanak szét

Higiéniai termékekből és alapélelmiszerekből álló segélycsomagokat osztanak szét Románia

Elfogadta csütörtöki ülésén a kormány a higiéniai termékekből és alapélelmiszerekből álló segélycsomagok kiosztását szabályozó sürgősségi rendeletet. 1,2 millió rászoruló személy részesül az uniós alapokból megvásárolt csomagokból.

Hirdetés
Hirdetés

Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszter szerint a higiéniai termékekből álló csomagokat június 4-étől, az élelmiszercsomagokat pedig június 15-étől kezdik el kiosztani. Az intézkedést nagyon várták már mind a jogosultak, mind az élelmiszeripar képviselői – mondta a tárcavezető.

Hozzátette, az élelmiszercsomagokhoz összesen 35 ezer tonna búzalisztet, több mint 10 ezer tonna marhahúskonzervet és több mint 6 ezer tonna sertéshúskonzervet vásároltak meg. “Ez jelentős mennyiségű termék, rendkívül hasznos ez most a pék- és élelmiszeripar számára” – hangsúlyozta.

A higiéniai termékeket és élelmiszereket tartalmazó csomagokat a rászoruló személyeket támogató operatív program keretében vásárolta meg az uniós alapokért felelős minisztérium.

A szociális dolgozók is megkapják az egyszeri kockázati pótlékot

Az idősotthonokban és a fogyatékkal élő személyeket ellátó otthonokban szolgálatot teljesítő szociális dolgozók is megkapják az egyszeri kockázati pótlékot. Az erről szóló sürgősségi rendeletet csütörtöki ülésén fogadta el a kormány.

A kormányülést követő nyilatkozatában Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszter rámutatott, a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő egészségügyi alkalmazottakhoz hasonlóan a mintegy 38 ezer szociális dolgozó is megkapja az egyszeri, 1150 lejes kockázati pótlékot.

Az intézkedés 45 millió lejes terhet ró a költségvetésre – tette hozzá a tárcavezető.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások