Felhívás!

Hibrid rendszerben folytatódhat ősztől az oktatás

Hibrid rendszerben folytatódhat ősztől az oktatás Románia

Hibrid rendszerben folyhat ősztől a tanítás a romániai iskolákban, vagyis a klasszikus tanórákat online oktatás egészítené ki. Erről Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes számolt be a Digi24 hírtelevíziónak.

Turcan, aki a kérdéssel foglalkozó minisztériumközi bizottságot vezeti elmondta, azt szeretnék, ha a tanítás normális körülmények között zajlana, de készülnek más intézkedésekkel is, arra az esetre, ha ez nem lenne lehetséges.

Akciótervet javasolt a szülők egyesülete, a tanügyminisztérium és az országos közegészségügyi intézet is, ezek összehangolása révén jön majd létre az intézkedések végleges formája.

A tervezet célja, hogy az online oktatás minél jobb lefedettséggel bírjon – álljon rendelkezésre a szükséges technológia, legyenek elérhető online tartalmak, legyen jobb az oktatás minősége és a tanárok felkészültsége, illetve az iskolai infrastruktúra tegye lehetővé a diákok számának csökkentését.

“Óriási probléma van városi környezetben, ahol nagyon nagy a zsúfoltság. Az osztályokban 32-36 diák is van. Nagyon nagy az igény az óvodai helyekre, ezért ezt a területet alapos elemzésnek vetjük alá” – mondta Turcan.

Raluca Turcan elmondása szerint az oktatási intézmények és a szülői egyesületek egyik javaslata, hogy az oktatás hibrid rendszerben folyjon, 50 százalékban a tanteremben, 50 százalékban online, ehhez viszont az szükséges, hogy a hátrányos helyzetűek is rendelkezzenek interneteléréssel, legyen elérhető a szükséges technológia, a tanárok legyen felkészítve, a szülők pedig támogassák gyerekeiket.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások