Felhívás!

A webáruházak lehetnek a járvány nyertesei

A webáruházak lehetnek a járvány nyertesei Reklám

Néhány hónappal ezelőtt még nem is sejtettük, hogy milyen új világügyi helyzet fog hamarosan érvénybe lépni. 2019 végén hallgattuk a Kínából érkező híreket, azonban akkor még csak legyintettünk. Azóta több mint fél év telt el, és túl vagyunk egy járvány hullámon, a tudósok szerint pedig óvatosan várjuk a következőt. Bár Magyarország egész jól megúszta a helyzetet, ez Európáról egyáltalán nem mondható el. Sok helyen kell szembenézniük a gazdasági problémákkal, ami alól a mi hazánk sem képez kivételt.

Márciusban lezárultak a határok, és egy olyan helyzetet éltünk meg, amire ritkán van példa. Hirtelen rájöttünk, hogy a bezártság lehet az egyetlen lehetőségünk arra, hogy ne kapjuk el a fertőzést, vagy ne adjuk tovább az idősebb családtagjaiknak. Sokan elveszítették a munkahelyüket, amiért szintén a járványt tehetjük felelőssé. Azzal, hogy az irodák és más cégek a Home Office-t választották, bebizonyosodott, hogy az internetet jól is lehet használni.

Mi történt a boltokkal?

Egy másik problémával is szembe kellett nézniük a fizikai boltoknak, ugyanis a pár hetes, vagy hónapos bezártság alatt sokan nemcsak a vevőkörük nagy részét veszítették el, hanem a termékeik is tönkrementek. Azonban egy másik esemény is gyakorivá vált, mégpedig a futárok mozgása. Sok országban például senki nem mehetett az utcára, csak azok, akik dolgoztak, így gyakoriak voltak a fehér furgonok, amiben maszkos emberek vitték a csomagokat mindennap.

Valóban, az igazság az, hogy az embernek szüksége van a vásárlásra. Megszoktuk, hogy újabb és újabb terméket szerzünk be, ez pedig akkor is folytatódik, amikor nem hagyhatjuk el a négy falat. Ilyenkor az internet lesz a segítségünkre, ahol ma már szó szerint bármit be tudunk szerezni. Sokan még ma is inkább az online weboldalak kínálatából választanak, mivel vagy idősek, vagy pedig a rizikós csoportba tartoznak, és próbálják elkerülni a tömeget. Nekik jól jön, hogy a futárok még mindig dolgoznak, és házhoz viszik a megvásárolt termékeket. Úgy tűnik, hogy a vírus minden szektorra hatással volt, azonban az internetes webáruházak forgalmát inkább növeli.

Mi lesz, ha jön egy újabb hullám? 

Azok, akik már eddig is otthonról dolgoztak, szinte meg sem érezték a különbséget. Ugyanúgy folytatták a megszokott napi rutinjukat, miközben mások élete egyik napról a másikra dőlt össze. Az online webáruházak üzemeltetői is csak annyit tapasztaltak, hogy egyre több vásárlás és rendelése zajlott le a weboldalon keresztül, ami inkább pozitív hatással volt rájuk. Bár a járványhelyzet megkeseríti az életünket, mégis jó tudni, hogy vannak olyan szektorok, amikben nem tesz kárt, és továbbra is számíthatunk a működésükre. Sokan rendeltek maszkokat és más egészségügyi termékeket, és a testedzéshez használatos otthon üzemeltethető eszközök is hirtelen fogyni kezdtek.

A webáruházak olyan helyzetbe kerültek, hogy nem kellett bezárniuk, mivel amúgy sincsen a tulajdonukban fizikai bolt, hanem tovább folytathatják a működésüket. Úgy tűnik, hogy a világszerte zajló események arra mutatnak, hogy tényleg számíthatunk egy második hullámra, azonban a honlap tulajdonosok nyugodtak lehetnek, mivel folytathatják a működésüket. Talán már sosem fogunk visszatérni a régi életmódra, és akik most ezalatt a pár hónap alatt tanulták meg a weboldalak használatát, már sosem fogják elfelejteni, így az új vevőkört népesítik. Legyen bárhogy, a weboldalak használata hasznos, és időt takarít meg, miközben otthonról is elvégezhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.