Felhívás!

Felmérés: a PSD magasan vezet a PNL előtt

Felmérés: a PSD magasan vezet a PNL előtt Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) megbízásából készült legutóbbi Avangarde-felmérés szerint Marcel Ciolacu a politikai vezető, akiben a romániaiak a legjobban bíznak. A pártszimpátiát tekintve a PSD 37%-kal magasan vezet, majd a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) következik.

Ha jövő vasárnap tartanák a parlamenti választásokat, a szavati joggal rendelkezők többsége a PSD-re szavazna. A szociáldemokraták 37 százalékot, míg a nemzeti liberálisok 23 százalékot kapnának. A PNL-t az AUR követi 11%-kal és az USR 9%-kal. A felmérés szerint az RMDSZ elérné az 5 százalékos bejutaási küszöböt.

Ami a politikai vezetőkbe vetett bizalmat illeti, a PSD által megrendelt felmérés szerint a polgárok Marcel Ciolacuban bíznának a leginkább, őt követi Nicolae Ciucă miniszterelnök és Klaus Iohannis államfő. A sorban George Simion AUR-elnök, illetvee Cătălin Drulă az USR frissen megválasztott elnöke következik.

A felmérést július 22. és július 31. között végezték telefonos lekérdezéssel. A kérdésekre valamivel több, mint 900 személy válaszolt, és csak 38%-uk jelölte meg, hogy melyik pártra szavazna a következő választásokon.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.