Hirdetés
Hirdetés

Első útján két órás késéssel ért célba az egyik újraindított InterCity-járat

Első útján két órás késéssel ért célba az egyik újraindított InterCity-járat Románia

Vasárnap 8 év szünet után ismét forgalomba állt a Suceava-Bukarest InterCity-vonatjárat, a mozdony azonban mintegy 40 kilométer megtétele után lerobbant. A vonat végül kétórás (118 perces) késéssel érkezett meg a fővárosba – írja a Monitorul de Suceava.

A vonat vasárnap reggel 5:42-kor indult el Suceaváról, Dolhasca térségében azonban a mozdony meghibásodott. A vonat több mint 90 perces késéssel érkezett Pașcani-ba, ahol hozzácsatolták a Iași-ból érkezett vagonokat is, amelyek szintén késtek a suceavai vonatszerelvény problémája miatt.

A járat üzembe helyezése fontos esemény volt a CFR számára, amely közölte, hogy a vonat kevesebb megállóval közlekedik majd a Suceava-Bucuresti útvonalon, és egyes szakaszokon akár a 140 km/órás sebességet is elérheti.

Menetrend szerint szerint az IC 552-es járat 5:45-kor indul Suceavából, majd 5 óra és 45 perc elteltéve, 11:30-kor érkezik meg a bukaresti északi pályaudvarra. A maximális sebesség ezen az útvonalon 140 km/óra Crivna (Prahova megye) és Bukarest között. Az IC vonatokra szóló jegyek 15%-kal drágábbak, mint az InterRegio (IR) járatok esetében, és kötelező módon első osztályú-, illetve büfékocsival rendelkeznek.

forrás: Monitorul de Suceaba

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások