Felhívás!

Egy nap alatt 19 illegális határátlépőt tartóztattak fel a román-magyar határnál

Egy nap alatt 19 illegális határátlépőt tartóztattak fel a román-magyar határnál Románia

Három menekültcsoportot tartóztattak fel a román-magyar határnál az elmúlt 24 órában – közölte a nagyváradi területi határrendészet. A három csoport összesen 19 tagja iraki és szíriai állampolgárságú, és Magyarországra próbáltak meg illegálisan átjutni.

A borsi határőrök hétfőn 19 óra körül állítottak meg egy romániai rendszámú személygépkocsit, mintegy ötszáz méterre a határtól. Az autóban három nő és egy férfi is ült, akikről kiderült, hogy 21 és 27 év közötti iraki állampolgárok, és nem tudtak magyarázatot adni a határ közelében való jelenlétükre. Korábban már kértek menedékjogot a román államtól.

Két órával később ugyanazon kerület határrendészete hét személyt tartóztatott fel, akik gyalog próbáltak átjutni Magyarországra. Mindannyian iraki állampolgárok, a legfiatalabb 19, a legidősebb 42 éves, és korábban ők is kértek menedékjogot Romániától.

Ugyanaznap további nyolc személyt füleltek le a borsi határőrök a román-magyar határ közelében. Az ellenőrzés során arra derült fény, hogy 18 és 46 év közötti, iraki és szíriai személyekről van szó, akik szintén menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz és egy mikrobuszon próbáltak Magyarországra jutni.

A román rendőrség minden esetben illegális határátlépésre tett kísérlet miatt indított kivizsgálást. A román állampolgárságú sofőrök ellen ugyanakkor emberkereskedelem gyanúja miatt kezdődött nyomozás.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.