Felhívás!

Egészségügyi miniszter: Cătălin Rădulescu orvosokat érintő nyilatkozata nem a PSD álláspontját tükrözi

Egészségügyi miniszter: Cătălin Rădulescu orvosokat érintő nyilatkozata nem a PSD álláspontját tükrözi Románia

Cătălin Rădulescu szociáldemokrata párti képviselő hétfői nyilatkozata, miszerint az orvosoknak vissza kellene adniuk a béremelésként kapott összegeket, nem tükrözi a PSD álláspontját – mondta kedden Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

A tárcavezető rámutatott, az orvosok megérdemelten részesültek a fizetésemelésben, ez az intézkedés nem a választási kampány része volt.

“A PSD nem így viszonyul ehhez a témához, semmi szín alatt. Az orvosok kiérdemelték a béremelést, ez méltóságuk visszaállítását szolgálta, nem választási kampány része volt. Az egészségügyet nem szabad átpolitizálni, az egészségügynek nincs politikai színezete. Ez egy veszélyes nyilatkozat volt, semmiféleképpen nem érthetek egyet vele. Nem ez jellemzi a mi munkánkat” – nyomatékosította Pintea.

Cătălin Rădulescu PSD-s képviselő Liviu Dragnea börtönre ítélését kommentálva azt mondta hétfőn, az “az 50-es évekre jellemző kivégzés volt”.

“Biztos örülni fognak, akik a tegnap (vasárnap – szerk. megj.) szavaztak, és vélhetően azok, akik emelt összegű nyugdíjat kaptak, most vissza fogják adni, mert az USR és a többiek ezt fogja kérni. És a gazdák is visszaadják a támogatásokat, és a közalkalmazottak is az emelt béreket. Aztán legyen nekik jó azokkal, akiket megszavaztak” – fogalmazott Rădulescu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.