Felhívás!

Dăncilă: Elfogadjuk a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló sürgősségi kormányrendeletet

Dăncilă: Elfogadjuk a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló sürgősségi kormányrendeletet Románia

Keddi ülésén elfogadja a kormány a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló sürgősségi rendeletet – közölte a miniszterelnök. A pótlék összege március elsejétől nő.

A kormányülés kezdetén Viorica Dăncilă reményét fejezte ki, hogy az államfő mielőbb kihirdeti a költségvetési törvényt, amely emelt összegű gyermeknevelési pótlékot ír elő. “Ma elfogadunk egy sürgősségi kormányrendeletet, amely lehetővé teszi ezt az emelést” – mondta a miniszterelnök.

Megerősítette: 2019. március elsejétől kezdve havi 300 lejes gyermeknevelési pótlék jár 2 éves korig, és ugyanekkora összeget kapnak 18 éves korukig a fogyatékkal élők is. Szintén március elsejétől 150 lejre nő a 2 és 18 év közötti gyermekeknek, illetve a már nagykorú, de líceumi tanulmányaikat végző, vagy szakoktatásban részt vevő fiataloknak fizetendő havi összeg.

“Az állami költségvetési törvényben biztosított a szükséges összeg mindezen intézkedésekre. Remélem, hogy Románia elnöke túllép a politikai játszmákon és kihirdeti azt. Mindenféle akadályoztatás csak azt igazolná, hogy az ellenzék és Johannis elnök demagóg eszközökkel próbál minél több szavazatot gyűjteni” – jelentette ki Viorica Dăncilă.

Azt is kifejtette, hogy a büdzsétervben megtalálhatók a beruházásokhoz szükséges összegek, ezért ismét felkéri Klaus Johannis államfőt, hogy tegyen le kampányízű retorikájáról és ne akadályoztassa a kormány lépéseit.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.