Felhívás!

Cuc: jelen mandátumom az építőtelepi látogatásokra szánom

Cuc: jelen mandátumom az építőtelepi látogatásokra szánom Románia

Miután első mandátumom a közbeszerzések kiírására ment rá, jelen mandátumom az építőtelepi látogatásokra szánom – közölte hétfőn Răzvan Cuc közlekedési miniszter, miután felolvasták a képviselőházban A harmadik Cuc 3-as osztályzatot érdemel című egyszerű indítvány szövegét.

“Az első mandátumom tíz hónapja alatt 3,5 milliárd euróra sikerült közbeszerzést kiírni autópálya építésre (…), köztük első alkalommal olyanra is, amely átszeli a Kárpátokat” – hangoztatta a miniszter, aki hozzátette: második mandátumát annak szenteli, hogy az építőtelepeket járja, hogy “valós időben” tájékoztassa a lakosságot a sztrádaépítés menetéről, és egyúttal cáfolja az indítványban megfogalmazott “nagyszámú álhírt”.

Elmondása szerint az 1989 után épített 803 kilométer autópályából 527 kilométert (azaz az össztávolság 76%-át) szociáldemokrata kormányzat alatt adtak át a forgalomnak. Megerősítette: idén további 180 kilométer pályát építenek meg.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) által kezdeményezett, a közlekedésről szóló egyszerű indítványt hétfőn vitatták meg a képviselőházban, a szavazásra szerdán kerül sor.

Kihallgatták a DNA-nál

Kihallgatták hétfőn a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) Răzvan Cuc szállításügyi minisztert.

A vádhatóság közlése szerint a tárcavezetőt tanúként idézték be, de a DNA nem szolgált részletekkel az ügyről.

Cuc megerősítette, hogy tanúként hallgatták ki, de folyamatban levő nyomozásról lévén szó, ő sem árult el részleteket. Annyit mondott, hogy az év folyamán indult vizsgálatról van szó, és azt az időszakot érinti, amikor államtitkári tisztséget töltött be a szállításügyi minisztériumban.

“Tanúként mentem be és tanúként távoztam, csak nyilatkozatot tettem” – fogalmazott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.