Hirdetés
Hirdetés

Cîţu: van fedezet a nyugdíjakra és bérekre

Cîţu: van fedezet a nyugdíjakra és bérekre Románia

Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök úgy nyilatkozott hétfőn, hogy nincs gond a nyugdíjak és bérek kifizetésével, minden számlát időben kiegyenlítettek, sőt, a nyugdíjakat és gyermeknevelési pótlékokat akkor emelték meg, amikor az egész világ súlyos válsággal küzdött.

Hirdetés
Hirdetés

Cîţut arról kérdezték az újságírók, hogy lesz-e pénz a nyugdíjak és bérek kifizetésére, amennyiben igaz az, hogy hárommilliárd lejes hiány keletkezett a nyugdíjalapban.

“Nem tudom, honnan veszik ezeket a számokat. Emlékeztetőül mondom, hogy amikor átvettük a kormányzást, növelni kellett az államháztartási hiányt annak érdekében, hogy ki tudjuk fizetni a 7-8 hónappal elmaradt számlákat. Most nem áll fenn ilyen helyzet, napirenden vagyunk a számláinkkal, a bérekkel, dacára annak, hogy a legnagyobb világválság idején növeltük a nyugdíjakat és gyermeknevelési pótlékokat. Nincs még egy ország, amely ezt megtette volna” – fogalmazott az ügyvivő miniszterelnök.

Cîţu hozzátette, még az áfa-visszatérítésekkel is napirenden vannak, amire még nem volt példa.

“Mielőbb kormányt kell alakítani”

Florin Cîţu úgy nyilatkozott, hogy a vetésforgó alapú kormányfőcsere megoldás lehet, de a PNL tárgyalóküldöttsége nem kapott megbízatást ilyen típusú kormányzásról tárgyalni, és jómaga kételkedik benne, hogy ez a módszer Romániában alkalmazható lenne.

A kormányalakítási tárgyalásokról azt mondta, nem tudja, mi lesz a következő lépés, de véleménye szerint el kell gördíteni az akadályokat a tárgyalások útjából, mert mielőbb szükség van egy új kormányra. “Hatalmas kompromisszum a PNL részéről, hogy a PSD-vel alkot kormánykoalíciót” – tette hozzá.

Cîţu megerősítette, hogy akkor fog Klaus Iohannis államfő elé járulni, amikor sikerül miniszterelnök-jelöltet nevesíteni.

A vetésforgó rendszerben történő kormányzásról kijelentette, hogy annak lehetőségét ő vetette fel először, de megválaszolatlan még az a kérdés, hogy működne-e ez Romániában vagy sem.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások