Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciolacu a tanévkezdéskor: végleg el kell tűnniük a kertvégi illemhelyeknek

Ciolacu a tanévkezdéskor: végleg el kell tűnniük a kertvégi illemhelyeknek Románia

A kertvégi illemhelyek szégyenletesek, végleg el kell tűnniük – üzente Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a tanévkezdés alkalmából.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook-bejegyzésében Ciolacu üdvözölte, hogy két év után végre korlátozások nélkül lehet megtartani a tanévnyitókat, az iskolát kezdő gyerekeket elkísérhetik szüleik, nagyszüleik.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Képzett Románia program teremtette előnyök mindenki számára hozzáférhetőek kell hogy legyenek, nem csak a “privilegizált elit” számára. A minőségi oktatást hozzáférhetővé kell tenni a kisjövedelmű családok gyermekei számára is – szögezte le a szociáldemokrata pártelnök.

Ciolacu kiemelten fontosnak tartja az iskolai infrastruktúrába történő befektetések folytatását.

“Szégyenletesek a kertvégi illemhelyek, egy európai országban ezeknek végleg el kell tűnniük” – fogalmazott, hozzátéve, a PSD azért fog küzdeni a tanügyi törvények parlamenti vitáján, hogy megszűnjön a diszkrimináció és esélyegyenlőtlenség minden formája.

(Agerpres, fotó: Marcel Ciolacu/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. szeptember 5., 16:32
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Harminc éve a kert végi illemhelyek eltüntetését szajkózzák a pártvezérek, legtöbb helyen minden marad a régiben. Szégyen, hogy minden évben a tanügynek olyan kevés pénzt juttatnak, hogy abból nem jut mindenre. Sok helyen kalákával oldották meg egy-egy épület felújítását, mert a helyhatóságnak sem volt pénze ilyesmire!

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 6., 9:48
  ÉRTÉKELÉS: 4

  2017- ben 2219 udvari vécés iskola volt. 2018- ban 780-ban oldották meg a kérdést, a következő évben még 300- ban. Maradt megoldatlan mintegy 100. Szerintem inkább értékelendő a haladás. 37 évig voltam pedagógus, volt alkalmam látni, ég- föld a különbség.A baj inkább az, hogy helyi érdekek miatt mesterségesen életben tartanak olyan iskolákat, ahol – csak papíron- alig van 20-30 gyerek, a tanítás szintje fájdalmasan gyatra, miközben a közelben ott a felújított, korszerű épület, de 1-2 vénülő pedagógus miatt marad a régi…

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 6., 10:45
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Régebben azt mondták…nézd meg a wc-jét(nem voltak a házban ,hanem a kertben)
  és megtudod milyen a háza.Ebben az esetben megtudod hogy milyen az ország.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 7., 14:01
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ha 37 évig voltál pedagógus!!! akkor nagyon megértő és odaadó okító lehettél! Az a 20 – 30 gyerek szívesebben xarik kint francia wc ben, mint hajnalba felkeljen 7-10 évesen ingázni és délutánra/estére hazaérni!!!
  Ha nem kap minőségi oktatást, azért a pedagógus, az önkormányzat és a szülő a hibás!!!!

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 7., 18:17
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Iskolabuszról hallott az idősebb embert kapásból letegező úr? Akit kérem szépen, magyarázza el, hogyan biztosít minőségi oktatást egy csűrdöngölőfalvi vityillóban működő “iskolában” összevont osztályokban a pedagógus és az önkormányzat? Mert a szülő a juhokat őrzi vagy “naccsaládostul”- iskolaköteles gyerkőc all- inclusive- Angliában…dógozik…