Felhívás!

Ciolacu: a PSD listáin egyetlen olyan jelölt sem szerepelhet, aki ellen vádat emelt az ügyészség

Ciolacu: a PSD listáin egyetlen olyan jelölt sem szerepelhet, aki ellen vádat emelt az ügyészség Románia

A helyi elnökök gondoskodnak arról, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) listáin egyetlen olyan jelölt se szerepeljen, aki ellen vádat emelt az ügyészség – jelentette ki Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A pártelnök szerint a PSD országos politikai tanácsának ülésén utasították a megyei szervezetek vezetőit, hogy még egyszer ellenőrizzék a listákat, és oldják meg, hogy ne legyenek a választáson indulók között bíróság elé állított személyek, akár úgy is, hogy az esetleg már leadott jelöltlistát visszavonják és módosítják.

A PSD országos politikai tanácsa szerdán ült össze, hogy jóváhagyja a megyei jelöltlistákat.

FRISSÍTÉS: A PSD véglegesítette jelöltlistáit

A Szociáldemokrata Párt véglegesítette parlamenti jelöltlistáit – jelentette ki szerda késő este Marcel Ciolacu.

Ciolacu azt mondta: “kissé elhúzódott” a folyamat, mert szerda délben a párt vezetősége úgy döntött, hogy egyetlen olyan jelölt sem indulhat, aki ellen büntetőügyben jogerős bírósági ítéletet hoztak. A pártelnök leszögezte: kimondottan büntetőügyekről van szó, polgári perek, hogy “ki, mit perel az anyósával” nem képezik akadályát a választásokon való indulásnak.

“Románia nincs felkészülve arra, hogy két héten belül választási kampányba kezdjen”

Marcel Ciolacu szerint a kormány nem a helyes intézkedéseket hozta meg a COVID-19 járvány terjedésének megfékezésére, és Románia nincs felkészülve arra, hogy két héten belül választási kampányba kezdjen.

“Fenntartom álláspontomat, miszerint sem a politikusoknak, de még Románia elnökének és a miniszterelnöknek sincs most joga megmondani, hogy jó lesz-e december 6-án választásokat tartani vagy sem. Továbbra is azt üzenem Románia elnökének, hogy legalább próbáljon meg minden román elnökévé válni, szabaduljon meg a hazugság kényszerének terhétől, amely révén ezt az inkompetens kormányt igyekszik fedezni. A mai számok azt bizonyítják, hogy nem a helyes döntések születtek meg az esetszámok növekedésének fékezése érdekében, és továbbra is úgy vélem, hogy Románia nincs felkészülve arra, hogy két héten belül belekezdjen a választási kampányba. A románok egészsége és a politikai erők közti párbeszéd kellene hogy legyen a prioritás, és erre csak úgy van mód, ha Románia elnöke végre letesz arról, hogy egyben ő a Nemzeti Liberális Párt elnöke is” – fogalmazott Ciolacu.

A PSD elnöke hozzátette: minden politikai erőt, és kiemelten az államfőt is arra kérte, hogy hallgasson a szakértők véleményére. “Való igaz, hogy jelenleg a téma legjobb szakemberei a Szociáldemokrata Párt jelöltjei: Rafila professzor és Cercel professzor. Ez nehéz ügy, de még Románia elnökének is meg kell értenie, hogy a szakértők a PSD-ben vannak, és nem a kormánypalota csarnokaiban” – mondta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.