Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu: a PSD egyelőre nem fog bizalmatlansági indítványt benyújtani

Ciolacu: a PSD egyelőre nem fog bizalmatlansági indítványt benyújtani Románia

Az Orban-kormány „nyugodtan ülhet”, egyelőre „nincsenek olyan problémák, hogy bizalmatlansági indítvánnyal menesszék”, jelentette ki szerdán Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy a PSD benyújt-e egy bizalmatlansági indítványt februárban, Ciolacu a következőt válaszolta: „Ne kérjék tőlem azt, hogy döntsek olyan dolgokban, amelyekre nem hatalmaztak fel kollégáim. Az én mandátumom nagyon világos. Jelenleg a pártnak kollektív vezetése van”.

Hozzátette, a PSD egyelőre nem fog bizalmatlansági indítványt benyújtani.

„Egy dolgot nagyon jól tudok: félre kell tennünk a tagadást. Jelen pillanatban a PSD ellenzékben van. A Victoria-palotában pedig egy olyan kormány ül, amely a parlamentben kisebbségben levő politikai alakulatot képvisel. Az alkotmány értelmében az ellenzéknek jogában áll minden egyes ülésszakban benyújtani egy-egy bizalmatlansági indítványt. Ezt megtette a volt ellenzék is, amely most a Victoria-palotában van. Természetesen, mi is fogunk benyújtani bizalmatlansági indítványt” – szögezte le Ciolacu.

Hozzátette azonban, hogy ennek is el kell jöjjön az ideje, mert nem akarnak fölöslegesen élni eme jogukkal.

„Ludovic Orban üljön még nyugodtan: még nincsenek olyan problémák, hogy bizalmatlansági indítvánnyal menesszék. Meglátjuk az ünnepek után” – hangsúlyozta a párt ideiglenes elnöke.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük