Felhívás!

Baciu: a világ lakosságának 47%-át beoltották, mit tud a fél bolygó, amit mi nem?

Baciu: a világ lakosságának 47%-át beoltották, mit tud a fél bolygó, amit mi nem? Románia

A világ lakosságának közel fele legalább egy adaggal be van oltva a COVID-19 ellen, ami magasabb arány, mint Romániában, ahol az átoltottsági arány még a 40%-ot sem éri el. Andrei Baciu, az egészségügyi minisztérium államtitkára a Digi24-nek elmondta, a jelenség egyik oka a félretájékoztatás, de az utóbbi időben egyre többen mennek el beoltatni magukat.

“A félretájékoztatás szerintem az első három ok között van, amely döntően hozzájárult az életmentő oltás elutasításához. Értjük, hogy mik azok a feltételek és összetevők, amelyek ezt a légkört megteremtették” – mondta Andrei Baciu.

“Van néhány dolog, amit tehetünk. Hétfő este van. Van egy megoldásunk arra, hogy a jövő hétvégére mindenki, aki még nem oltatta be magát, maximális védettséget szerezzen: holnap oltassa be magát. Ha holnap beoltatja magát az egy adagban beadott vakcinával, 10-14 nap múlva maximális védettséget szerez. Ez a jövő hetet jelenti” – tette hozzá.

“Minden helyzet, amit most a tévében látunk – intenzív osztályok, kórházak, valódi tragédiák -, egy egyszerű gesztussal elkerülhető, összesen fél órát vesz igénybe. Több száz oltóközpontunk van. Nagyon egyszerű. Nem fog jönni senki helyettünk megoldani a helyzetet” – tette hozzá az államtitkár.

“A világ lakosságának 47 százaléka, a jogosult lakosság 47 százaléka be van oltva. 6,6 milliárd adag oltást adtak be. Naponta körülbelül 19,2 millió vakcinát adnak be, ami megegyezik Románia lakosságának számával. Láthatták az európai oltási arányt. Nagyon sok információ érkezett minden oldalról. Ezen a ponton mindannyiunknak magunknak kell megítélnünk, és meghoznunk a döntést, hogy megmentsük a helyzetet. Mit tudnak ezek az emberek Európában, amit mi nem tudunk. Mit tud a fél bolygó, amit mi nem tudunk, amikor meghozzuk ezt a döntést? Mindenféle információval rendelkezünk mindenhonnan. Egy dolgot kell tennünk, hogy a jövő hétvégén teljes védettséget szerezzünk: holnap be kell oltatni magunkat” – tette hozzá.

Baciu emlékeztetett arra, hogy a negyedik hullám kezdete óta megháromszorozódott az első adagot megkapó személyek száma.

“Ezek főként 30 és 54 év közötti emberek, akik sokat érintkeznek másokkal, akik tisztában vannak a kockázattal, de nem hozták meg az életmentő döntést, hogy beoltassák magukat, mert a vírus nem volt annyira jelen a környezetükben. Most viszont megteszik. Úgy látjuk, hogy még mindig jelentős azoknak az embereknek a száma, akik elfogadnák az oltást, de még nem hozták meg a döntést. Segítsünk meghozni ezt a döntést. Ez az, amit most megtehetünk” – mondta az államtitkár.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 19., 14:24
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Miért nem oltat a román, miért nem oltat a székely. Mert utálja ami kötelező! Mert egy életmentő oltást ne 5 miccsel adjanak, egy életmentő oltáshoz ne járjon 100lejes étel jegy. Ne lottózzanak! Ezt a kifejlesztett nagyszerű oltást, amiből az első adagot külön repülőgép, katonai kísérettel hozta ne egy kauflandos pungalába vagy karton dobozba hordozzák a “maratoni” sátrakba. Mutassanak példát, ne hazudozzanak! Mutassák be az embereknek a valóságot, hogy az ember azt érezze, hogy erre szüksége van, ne azt hogy fel akarják fülszámozni mint a birkát. Ha komoly a baj kezeljük komolyan!

  • User
   Dátum: 2021. október 19., 16:54
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Egész tavasszal és nyáron az oltás nem volt kötelező, nem volt semmi zöld igazolvány, nem adtak miccset, 100 lejt és lottót, mégse oltották magukat az emberek. Szóval saját magának mond ellent.

  • User
   Dátum: 2021. október 19., 18:02
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Mert butak az emberek. Azt hiszik, hogy a szabad dontes, szolasszabadsag egyenlo a helyes dontessel, tudassal. A roman diktatura nem veletlenul alakult ki, ez a nep nem tud mit kezdeni a szabadsaggal. Kar, hogy a szekelyek nem a magyar mintat kovetik, mennek ok is a romanok utan.

  • User
   Dátum: 2021. október 20., 9:47
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Mindenkivel a sajat szintjen kell beszelni. Ha valakire egy ingyen adag miccs osztonzobben hat, mint a vedekezes es a szolidaritas embertarsaival szemben, akkor ezen a szinten kell megszolitani. A komoly tudomanyos ervekkel semmire sem mentek, csak 30% fogta fel, hogy az eleterol van szo. Ez a szint van ma Romaniaban.

 • User
  Dátum: 2021. október 19., 17:32
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A félre tájékoztatás a felső körökből indult !! Az elejen azt mondtak 2 oltás megoldja a járványt ,most már ,mást mondanak .Akkor ki hazudik ,ki férfit ,hol az igazsag ? Az amerikai dr Fauci mar 5 ik hullamal riogatja a világot ,lassan beismerik ,hogy minden 6 hónap elteltével kell oltást adatni .Ez az egesz a pénzről meg a megszoritasrol szól. Az oltás lényege az lett volna amit gyerek korunkba kaptunk ,amely imunitast ad egy életre .

  • User
   Dátum: 2021. október 20., 9:22
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Joember, azt elfelejted, hogy egy uj virusrol van szo! A felso korok azt tudjak, amit a kutatok kozolnek veluk, de a kutatas idobe telik. Nem kell Dr Faucinek lenni, hogy tudja az ember, pandemia idejen, ha nincs meg a nyajimmunitas lesz otodik, hatodik, de meg tizedik hullam is. Kozben a virus mutalodik es azok is vedtelenne valnak, hala nektek, okoskodoknak, akik beoltattak magukat. Az influenza elleni oltast szerinted egy eletre kapod vagy szezonra?