Felhívás!

FRISSÍTVE: Az államfő ügyvivő oktatási miniszternek nevezte ki Daniel Breazt

FRISSÍTVE: Az államfő ügyvivő oktatási miniszternek nevezte ki Daniel Breazt Románia

Klaus Johannis államfő aláírta hétfőn azt a rendeletet, amely ügyvivő oktatási miniszternek nevezi ki Daniel Breaz kulturális tárcavezetőt.

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint Johannis aláírta azt a rendeletet is, amellyel meneszti Ecaterina Andronescut a tanügyminiszteri tisztségből.

Viorica Dăncilă pénteken jelentette be, hogy leváltotta tanügyminiszteri tisztségéből Ecaterina Andronescut. A miniszterelnök szerint Andronescunak “mélységesen hibás” nyilatkozata miatt kell távoznia funkciójából.

“Ezek olyan állítások, amelyek azt bizonyítják, hogy Ecaterina Andronescu nem értette meg a caracali ügyet, és általában azt, hogy miként kell megvédenünk gyermekeinket az elrablással, az agresszióval, az erőszakos cselekedetekkel és az emberkereskedelemmel szemben. Ez egy felelőtlen magatartás, amely nem tükrözi a kormány álláspontját, és amelyet nem szeretném, hogy az általam vezetett kormánnyal társítsanak”- írta Facebook-bejegyzésében Viorica Dăncilă.

Ecaterina Andronescu oktatási miniszter csütörtök este a Caracalba stoppoló és utólag elrabolt 15 éves Alexandrával kapcsolatban kijelentette, hogy ő “otthon azt tanulta”, hogy “semmilyen idegen autóba ne szálljon be”.

“Például Alexandrának, akinek volt bérlete – ezt megérdeklődtem a megyei tanfelügyelőségen – miért kellett autóstoppal mennie? Azt gondolom, hogy a tanév elején minden iskolába be kell vezetnünk egy gyermekvédelmi rendszert, és meg kell tanítanunk a gyerekeket, hogy megvédjék magukat, mert én otthon is tanultam… Úgy gondolom, hogy mindezeket a dolgokat az iskolában is ismételni kell”- mondta az Antena 3 televízió honlapja szerint Andreescu. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.