Felhívás!

Arafat: a szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján

Arafat: a szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján Románia

A szavazati joggal rendelkező állampolgárok szabadon közlekedhetnek december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között – közölte a pénteki kormányülés elején Raed Arafat államtitkár.

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) vezetője a veszélyhelyzetet szabályozó határozat elfogadásra előterjesztett főbb módosításait ismertette. Ezek közé tartozik a piacok megnyitásáról szóló döntés, illetve a választások napját érintő kijárási szabályok.

Arafat elmondta: a szavazati joggal rendelkező állampolgárok december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között szabadon mozoghatnak azokon a településeken is, amelyek vesztegzár alatt vannak. A karanténban vagy elkülönítésben lévő személyeknek viszont mozgóurnát kell igényelniük ahhoz, hogy leadhassák voksukat.

Ludovic Orban miniszterelnök kifejtette: a kijárási tilalom kezdetét azért tolták ki éjfél után egy óráig, mert – elvben – azok az állampolgárok, akik este kilenckor sorban állnak a szavazóhelyiség előtt, éjfélig leadhatják voksaikat, és ezeknek is lehetőséget kell adni, hogy hazaérjenek.

Hozzátette: mentesülnek a kijárási tilalom korlátozásai alól a választási irodák tagjai, a megfigyelők, a jelöltek, a választási folyamatban részt vevő más technikai és kiegészítő személyzet tagjai.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.