Hirdetés
Hirdetés

Alkotmányos az adótörvénykönyvet módosító kormányrendelet

Alkotmányos az adótörvénykönyvet módosító kormányrendelet Románia

Elutasította szerdán az alkotmánybíróság a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Jobboldal Ereje és a Nép Ügyvédje által az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen benyújtott alkotmányossági kifogásokat.

Az USR és a Jobboldal Ereje a kormányrendelet azon előírását kifogásolta, amely fenntartja a részmunkaidős szerződéseknek a minimálbér szintjén történő megadóztatását.

“A PNL és a PSD a bőrt is lehúzza a dolgozni akaró románokról, ráadásul mindannyiunkat tolvajoknak néznek, különösen azokat a munkaadókat és munkavállalókat, akik úgy döntöttek, hogy tisztességesen, bejegyzett munkaszerződéssel dolgoztatnak és dolgoznak” – nyilatkozta novemberben Oana Ţoiu USR-képviselő.

Az ellenzéki párt törvényhozója hangsúlyozta, Romániában 3,7 százalékra tehető a részmunkaidős szerződések aránya, “Nicolae Ciucă miniszterelnöknek pedig egyetlen aláírással sikerült megszüntetnie 180 ezer munkaszerződést”.

Ionel Dancă független képviselő, a Jobboldal Ereje párt tagja rámutatott, az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi rendelettel a kormány ismét a legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatokat sújtja, a mikrovállalkozásokra, egyéni vállalkozókra, szabadfoglalkozásúakra ró pluszterheket. Ezért döntöttek úgy, hogy megtámadják a jogszabályt az alkotmánybíróságon, megakadályozva ezáltal a hatályba lépését.

Később a Nép Ügyvédje is alkotmányossági kifogást emelt a sürgősségi kormányrendelet ellen.

forrás: Agerpres

fotó: ccr.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások