Felhívás!

Alkotmányellenes a tanügyi alkalmazottaknak járó kockázati pótlék

Alkotmányellenes a tanügyi alkalmazottaknak járó kockázati pótlék Románia

Az Alkotmánybíróság elfogadta a kormány óvását és úgy döntött, hogy alkotmányellenes a tanügyi alkalmazottaknak kockázati pótlékot megítélő törvény – tudta meg alkotmánybírósági forrásokból az Agerpres hírügynökség.

A vonatkozó jogszabályt november elején támadta meg a kabinet az alkotmánybíróságon.

A parlament alsóháza október 13-án döntő házként fogadta el azt a törvénytervezetet, amely szerint a tanügyi alkalmazottak is részesülnek a koronavírus-járvány miatt megítélt kockázati pótlékban.

A törvénytervezet értelmében a 2020-2021-es tanév elejétől, szükségállapot és veszélyhelyzet ideje alatt a közoktatásban, illetve a felsőoktatásban dolgozó tanszemélyzet havi 2000 lejes, míg a kisegítő tanszemélyzet és a nem oktatói besorolású személyzet havi 1500 lejes kockázati pótlékot kap, amely után nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetni.

A jogszabály szerint a kockázati pótlékban részesülő személyek listáját az oktatási egység vezetője köteles havonta összeállítani, és közölni a tanfelügyelőséggel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 9., 17:52
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Szemetek!
  Melyik tanár kérte a pótlékot?! SENKI!😤
  Egy újabb ok, hogy mocskoljàk őket és eltereljék a nép figyelmét okosabb dolgokról!
  Ha pótlék, akkor éttermi,benzinkutas stb alkalmazottak érdemelnék a juttatást! A kórházak személyzete aránylag jól meg van fizetve és amikor ezt a szakmát választották tudták mi vár rájuk! Ha nem a korona, akkor más veszély!!!

 • User
  Dátum: 2020. december 10., 11:03
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mikor októberben törvényjavaslat született az oktatók veszélyességi pótlékának fizetésére négy sorstársammal kerültem vitába. Én érdekünk elleni támadásnak minősítettem, ők örültek a kis plusznak. Azzal váltunk el, hogy mikor megkapják a pótlékot, 15 üveg sör lesz az asztalon, annyit veszek el belőle amennyit elvinni akarok, de bár egyet-egyet megiszunk akkor a gyózelmi nyereséget megünnepelni. Másnap hallottam, hogy a kormány hümmögött. Gyüjtöttem a zsebpénzem, most már látom, én egyedül fizetek…