A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Aláírta Johannis az ügyvivő miniszterek kinevezéséről szóló rendeleteket

Aláírta Johannis az ügyvivő miniszterek kinevezéséről szóló rendeleteket Románia

Aláírta Klaus Johannis államfő az Eugen Teodorovici ügyvivő fejlesztési miniszteri, illetve a Rovana Plumb ideiglenes szállításügyi miniszteri kinevezéséről szóló rendeletet.

Az elnöki dekrétum szerint Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes veszi át ideiglenes jelleggel a regionális fejlesztési tárca irányítását, Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter pedig a szállításügyi tárca vezetését.

Viorica Dăncilă kormányfő hétfőn küldte el az államfőnek az ügyvivő miniszterekre vonatkozó javaslatát.

Az Államelnöki Hivatal január 3-án, csütörtökön közölte, hogy Klaus Iohannis aláírta a regionális fejlesztési és szállításügyi miniszteri tisztség megüresedését megállapító elnöki rendeletet. Egy nappal később az elnök bejelentette, hogy elutasítja az e miniszteri tisztségekre jelölt személyek kinevezését. Az államfő ígérete szerint ennek a hétnek a folyamán meg is indokolja döntését.

2018. november 20-án az államelnök hozzájárult a PSD által javasolt minisztercserékhez, viszont nem hagyta jóvá az említett két tárca élére javasolt személyek – Lia Olguţa Vasilescu és Ilan Laufer – kinevezését, arra hivatkozva, hogy ez a két jelölt nem megfelelő a tisztségekre.

Később a szállításügyi tárca élére Mircea Drăghici-t, a regionális fejlesztési tárca élére pedig Lia Olguţa Vasilescut javasolta a nagyobbik kormánypárt, az elnök azonban ezeket a jelöléseket is elutasította.

Lucian Şova november 22-én mondott le a szállításügyi, Paul Stănescu pedig november 26-án a fejlesztési minisztérium éléről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.