Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nyugdíjkorhatár kiegyenlítését helyezte kilátásba a munkaügyi miniszter

A nyugdíjkorhatár kiegyenlítését helyezte kilátásba a munkaügyi miniszter Románia

A nyugdíjkorhatár fokozatos kiegyenlítését helyezte kilátásba Raluca Turcan munkaügyi miniszter, meglátása szerint a jövőben mindkét nem képviselőinek 65 éves korukig kellene dolgozniuk.

Hirdetés
Hirdetés

A munkaügyi tárca vezetője tegnap este a Digi24 hírtelevízió műsorában beszélt arról, hogy Románián kívül csak Lengyelországban eltérő a nyugdíjkorhatár. Ezt a következő évtized elejéig ki szeretnék egyenlíteni.

Jelenleg a romániai nők nyugdíjkorhatára 61,7 év és ez évről évre magasabb. A munkaügyi miniszter nyomatékosított, hogy nem tervezik a nyugdíjkorhatár 65 év fölé való emelését.

Ami a készülő nyugdíjtörvényt illeti Raluca Turcan elmondta, hogy 2022 végére fogják véglegesíteni és a 2023-ra tervezik digitalizálni a teljes nyugdíjrendszert, erre a helyreállítási terv 100 millió lejt irányoz elő.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 3., 19:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A mukasok [termelok]dolgoznak 65-70 eves korukig.A koporsot az allambacsi biztositja ,a gyarak raktarjaba lesznek tarolva,hogy legyenek kezugybe.Termeszetesen a :nelkulezhetelenek :tovabbra is 50 evesen vonulnak nyugdijba.

 • User
  Dátum: 2021. június 3., 19:45
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha egy normális nyugdijt akarunk itt , akkor vegyük a katona tiszteket , rendőrőket , ügyvédeket és orvosokat . Nézzük meg nekik menni az átlag megélt éveik , a szerint menjenek nyugdíjba és a fizikai munkások átlagos élet korát külön vegyék . Persze az előzök 90 évig élnek és egy fizikai munkás még a nyugdijt sem érik el .Vegyen átlagot és akkor egy fizikai munkás 55 évesen elmegy nyugdijba , míg az előzők 90-100 évet megélők és nagy nyugdijt kapok , csak 65 , 70 évesen mennének . Persze azokkal átlagban a fizikai munkások nyugdíjkorhatár nő , amit meg sem élnek ,mert átlagba veszi . Ha igy cselekednek , akkor lesz mindenkinek normális nyugdíja .

 • User
  Dátum: 2021. június 3., 19:17
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nagyon nincs igazság, ha azt az embert akarják haláláig dolgoztatni akinek a pénzéből eltartottak egy jókora Henyélo társaságot és felneveltek, iskoláztattak egy fiatal nemzedéket.

 • User
  Dátum: 2021. június 4., 8:46
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Szégyellje magát nő létére ,hogy ilyen kilátásokat igér a gyengébb nemnek.A nő szűljön,neveljen gyereket,vezessen háztartást,járjon mellette munkába,legtöbb helyen a nő családfenntartó is.Kellett nekünk emancipáció!!!Legalább nő formája lenne,de szerintem ferde hajlamai vannak.

 • User
  Dátum: 2021. június 4., 15:57
  ÉRTÉKELÉS: 17

  A családos, gyermekeket nevelő nőket 55 éves korukban kellene nyugdíjazzák. A többit is 60 éves korban. Figyelembe kellene venni, hogy a nők fizikailag sokkal törékenyebbek mint a férfiak. Egyébként a férfiaknak is igen sok a 65 év. Nem gondolja meg senki, hogy az ember élete során miken kell keresztül menjen, mennyit kell szenvedjen, mennyit kell kínlódjon a megélhetésért, a család eltartásáért? Ezeket mind figyelembe kéne vegyék a drágalátos politikusaink, akik nem sok hámistrángot szagattak el a munkában.