Felhívás!

A járvány rejtélyei

A járvány rejtélyei Románia

Vasile Astărăstoae, a Romániai Orvosi Kollégium volt elnöke, a jászvásári Grigore T. Popa Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem volt rektora felhívja a figyelmet a paradoxonra, hogy a COVID-19 betegség okozta elhalálozások aránya alacsonyabb számos olyan európai államban, ahol nem vezettek be szigorú kijárási korlátozásokat, társadalmi elkülönítéseket.

A professzor összehasonlításként konkrét példákat sorol. Három állam, ahol nem voltak szigorú kijárási, elkülönítési rendeletek: Svédországban egymillió lakosra 1739 fertőződés jutott, 213-an meghaltak, Svájcban 3313 az egymillió lakosra jutó fertőzöttek száma, 184 elhalálozással, Hollandiában 2132 fertőzött személy egymillió lakosra, az elhunytak száma 250.

A másik oldalon azok az országok szerepelnek, ahol (a romániaihoz hasonló) szigorú rendeletek léptek életbe a koronavírus-járvány okán. Spanyolországban minden egymillió lakosra 4700 fertőződést jegyeztek, 482 halálesettel az adatösszesítésig. Olaszországban az egymillió lakosra jutó fertőzések száma 3192, a haláleseteké 430. Franciaországban 2449 fertőzött jutott egymillió lakosra, 341 volt az elhunytak száma. Az első három országban sem az iskolákat, sem a vendéglőket, sörözőket nem zárták be a fenti számadatok jegyzéséig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 27., 23:49
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A nagytudasu profeszor ur nem jott ra ,hogy esetleg elhazudjak es a sztatisztikaban akkor higyel ha te hamisitottad 🙂 Szegeny ezt benezte:)