Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

6000 gyereket oktattak a Közlekedésbiztonsági órán, 5 rajzot díjaztak a VIA Creative Gálán a hatásos közlekedésbiztonsági üzenetekért (X)

6000 gyereket oktattak a Közlekedésbiztonsági órán, 5 rajzot díjaztak a VIA Creative Gálán a hatásos közlekedésbiztonsági üzenetekért (X) Románia

Hétfőn, 2022. november 21-én a bukaresti Novotel Hotelben zajlott a Közlekedésbiztonsági óra díjkiosztó gálája – VIA Creative, a TotalEnergies és az E.D.I.T. Egyesület szervezésében és az Oktatási Minisztérium, valamint a Román Rendőrfőkapitányság intézményi támogatásával. A gálával lezárul a 2022 szeptembere és novembere között Romániában lezajlott közlekedésbiztonsági tudatosságnövelő kampány.

A VIA Creative program, amelyet a TotalEnergies Foundation a GRSP – Global Road Safety Partnership szervezettel közösen hozott létre, már sikeresen működik 22 országban világszerte – Romániában pedig, egyúttal első ízben Európában – a TotalEnergies az E.D.I.T. Egyesülettel partnerségben a kampány több mint 30 iskolában vette kezdetét Bukarestben, a brassói Keresztényfalván és a kovásznai Uzonban, 6000, 8-11 év közötti gyermek részvételével.

A Közlekedésbiztonsági óra – Via Creative kampány keretében meghirdetett „Biztonságosan menjünk iskolábaplakátpályázat díjainak kiosztásával zárul a program második szakasza, melynek során a résztvevő diákok az elsajátított közlekedésbiztonsági koncepciók ihlette üzeneteket tartalmazó rajzokat készítettek. 30 iskola nevezett be, a zsűri pedig az alábbi 5 nyertes alkotást választotta ki:

  • Első helyezett – Keresztényfalvi Általános Iskola, Brassó, IV. A. osztály, 22 tanuló részvételével
  • Második helyezett – „Emil Racoviță” Általános Iskola, IV. C. osztály, 28 tanuló részvételével
  • Harmadik helyezett – 117-es számú Általános Iskola, IV. C. osztály, 28 tanuló részvételével
  • Negyedik helyezett – 280-as számú Általános Iskola, III. C. osztály, 32 tanuló részvételével
  • Ötödik helyezett – 79-es számú Általános Iskola, III. C. osztály, 32 tanuló részvételével

Minden nyertes oktatási nyereményben részesült, az 5 alkotás pedig a DN1 úton elhelyezett egy sor óriásplakáton lesz látható. Bukarestben a nyertes rajzokat műalkotássá alakító falfestmény készül, amely a város lakóira gyakorolt hatáson keresztül hordozza tovább az elképzeléseket. A legnagyobb örömet azonban a gyerekek és a pedagógusok fogékonysága és lelkesedése jelenti, valamint annak bizonyossága, hogy a közlekedésbiztonsági üzenetek eljutottak a projektben részt vevő gyerekek családjaihoz és közelállókhoz.

„Ahhoz, hogy az alapvető közlekedésbiztonsági fogalmak az iskolák falain kívülre is biztosan eljussanak, arra gondoltunk, hogy a nyertes rajzokat kihelyezzük az országutakra. Így a tanulók által érzékelt üzenet rajtunk, a kampányban részt vevőkön túl is visszhangot kelt és hatással lesz a forgalom fő résztvevőire – a járművezetőkre”, nyilatkozta Jean-Pierre Allen, Country Chairman és Managing Director, TotalEnergies Global Services Bucharest.

A főbb értékelési szempontok a következők voltak: az üzenet relevanciája a „közlekedésbiztonság” témáját illetően, az ötlet eredetisége, a művészi tényező, valamint a TotalEnergies romániai munkatársai gyermekeinek véleménye is.

„Egyúttal megünnepeljük az első ízben megrendezett Közlekedésbiztonsági Óra – VIA Creative projekt eredményeit is. Nagy örömünkre szolgál, hogy az E.D.I.T Egyesületnél dolgozó barátainkkal együtt sikerült felrajzolnunk Romániát azoknak az országoknak a térképére, amelyek biztos lépéseket tesznek a közlekedésbiztonsági oktatás irányába. Számunkra a közúti biztonság a prioritások közé tartozik, legyen szó munkatársainkról, a lakosságról vagy a jövő generációiról. A VIA Creative program pozitív társadalmi hatást gyakorol, és aktív része a jövő járművezetői és gyalogosai oktatási folyamatának”, közölte Didier GRIMAULT, Managing Director, TotalEnergies Marketing Romania.

A rendezvényen több mint 100 diák, szülő, tanár, az Oktatási Minisztérium, a Román Rendőrfőkapitányság, a Közlekedési Minisztérium és a Pszichológiai és Neveléstudományi Kar képviselői vettek részt.

***

A TotalEnergies Marketing Romania vállalatról

A TotalEnergies Marketing Romania három tevékenységi területet fed le: kenőanyagok, bitumen és különleges folyadékok, ezen kívül van egy kereskedelmi irodája Bukarestben, kenőanyaggyártó üzeme a brassói Keresztényfalván, valamint egy bitumentároló a kovásznai Uzonban.  A 2021. évi értékesítés elérte a 106 kt-t, és a romániai piac 15%-át jelenti, mind a kenőanyagokat, mind a bitument illetően.

A TotalEnergies részvénytársaságról

A TotalEnergies egy globális multienergetikai vállalat, amely energia: olaj és bioüzemanyagok, földgáz és zöldgáz, megújuló energiaforrások és villamos energia előállításával és forgalmazásával foglalkozik. A 105 000 munkatársunk elkötelezett az egyre megfizethetőbb, tisztább, megbízhatóbb és a lehető legtöbb ember számára elérhető energia iránt. A több mint 130 országban működő TotalEnergies a fenntartható fejlődést helyezi projektjei és tevékenységei középpontjába annak érdekében, hogy hozzájáruljon az emberek jólétéhez. 

A TotalEnergies elérhetőségei

TotalEnergies Marketing Romania: +40 21 361 05 50 l office-romania@totalenergies.com

Médiakapcsolatok: +33 (0)1 47 44 46 99 l presse@totalenergies.com l @TotalEnergiesPR

Befektetői kapcsolatok: +33 (0)1 47 44 46 46 l ir@totalenergies.com 

Jognyilatkozat

A jelen dokumentumban a „TotalEnergies”, „TotalEnergies vállalat” vagy „Vállalat” kifejezések a TotalEnergies SE részvénytársaságot és a konszolidációs körébe tartozó, a TotalEnergies SE közvetlen vagy közvetett irányítása alatt lévő vállalkozásokat jelölik. Ezekre a szervezetekre, illetve munkatársaikra utalnak a „mi”, „miénk”, „mieink” kifejezések is. A szervezetek, amelyekben a TotalEnergies SE közvetlen vagy közvetett részesedéssel rendelkezik, külön jogi személyek. A TotalEnergies SE nem vállal felelősséget e szervezetek cselekményeiért vagy mulasztásaiért. A jelen dokumentum olyan előretekintő információkat és kijelentéseket tartalmazhat, amelyek egy adott gazdasági, verseny- és szabályozási környezetben létrejött adatokon és gazdasági feltételezéseken alapulnak. A jövőben ezek pontatlannak bizonyulhatnak, és számos kockázati tényezőnek vannak kitéve. Sem a TotalEnergies SE, sem leányvállalatai nem vállalnak kötelezettséget arra, hogy nyilvánosan frissítsék az itt szereplő információkat vagy előretekintő nyilatkozatokat, célkitűzéseket vagy trendeket, akár új információk vagy jövőbeli események folytán, akár más módon. A TotalEnergies pénzügyi eredményeit, illetve tevékenységét befolyásoló kockázati tényezőkre vonatkozó információk a legfrissebb regisztrációs okmányban találhatók, amelynek francia változatát a TotalEnergies SE benyújtotta az Autorité des Marchés Financiers (AMF) francia tőkepiaci felügyelethez, továbbá az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott 20-F nyomtatványban. (X)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás