Felhívás!

Repceméz – a régóta felismert új csodaszer

Repceméz – a régóta felismert új csodaszer Reklám

A méhek akármihez nyúlnak, az arannyá változik, főleg az ember egészsége szempontjából. A virágpor, a propolisz, a repceméz mind olyan termékek, amiket mindenképpen érdemes fogyasztani. Lássuk is hát, hogy miért!

Méhek nélkül nem léteznénk

A méhek titokzatos életmódját már régóta nyomon követik a kutatók. A méh állam élén a méhkirálynő, azaz az anya áll. Ez a különleges teremtmény kb 5 évig él, és közel 3000 petét képes lerakni naponta, amelyekből 21 nap elteltével kifejlődnek az utódok. A teljes családot úgy 60 ezer dolgozó és ezer here alkotja. A herék egyetlen feladata az anyaméh megtermékenyítése. A dolgozó méhek a feladatuknak megfelelően, nyári időszakban 40 napig élnek, amiből 20 napon keresztül a kaptárban látják el a feladataikat.

Megkülönböztetünk gyűjtő és kutató méheket is, amik feltérképezik és begyűjtik a nektárforrásokat. Ezeknek a szorgos kis rovaroknak köszönhetően számos olyan anyaghoz juthatunk hozzá, amelyeket az emberiség nem is ismerne a létezésük nélkül. Ezt felismerve alakultak ki a méhészetek, amelyek kezdetben kereskedelmi céllal jöttek létre, ám mára a méhfaj fenntartásában is jelentős szerepük van.

A repceméz mindenkinek energiát kölcsönöz

A Bodó Méhészet kínálatában kapható repceméz igazi csodaszernek számít. Bár egy régóta piacon lévő tételről beszélhetünk, azonban ma reneszánszát éli. Ez a termék 8-féle vitamint, tucatnyi aminosavat, szerves savakat és enzimeket tartalmaz, több mint 100 aromaanyag mellett. Szőlőcukor-tartalma magas, ezért kiválóan energetizál. Vastartalma segíti a vérképződést, és enyhén lúgos kémhatása miatt a gyomorsav túltengéssel küzdő betegek kedvelt kiegészítője. Gyulladáscsökkentő hatással bír, emellett az immunrendszerre is jó hatással van.

Magyarországon elsősorban a sárga, folyékony mézek a közkedveltek, ezért a repceméz fogyasztása háttérbe szorult. Ennek ellenére kiválóan alkalmas napi fogyasztásra, akár süteményeket is süthetünk vele, de a kávénak is remek ízt ad. Egy olyan vitaminforrásról beszélünk, ami nemcsak hasznos, hanem fogyasztása igazán kellemes is. 

Kívül-belül tökéletes!

A repceméz nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is használható, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően felületi sebek, zúzódások külső kezelésére is ajánlott. Különböző kozmetikumoknak is remek alapanyagául szolgál. 

Ha lehetőségünk van rá, akkor a finomított kristálycukor helyett váltsunk inkább a természetes előállítású mézre. A szervezetünk biztosan meghálálja majd a törődést. Amikor ilyen termékeket vásárolunk, akkor mindig gondoljunk a kisvállalkozásokra, és lehetőleg ne a multik polcairól szerezzük be ezeket a termékeket. A gazdaságok extra gondoskodása mindig hordoz magában egy kis pozitív energiát az előállított termékekben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.