Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Többszörös hálaadás Barátoson

Többszörös hálaadás Barátoson Kultúra

Vasárnap egész napos programmal ünnepelték Barátoson a temetőkertbe állított új haranglábat, a református templom felújítását, valamint a modern szabadidőközpont megépülését.

Az ünnepségsorozatot a templomkertben állított harangláb felszentelésével kezdték, amelyet Kató Béla, az egyházkerület püspöke adományozott szülőfalujának, a harangot még 2007-ben öntette a gyülekezet, eddig a szószék alatt állt. Ezt követően istentiszteletet tartottak a felújított református templomban az új búza zsengéje alkalmából. Az igét Kató Béla hirdette, úrvacsora után Balogh Zoltán kézdi-orbaiszéki esperes pedig beiktatta Szőcs Endre lelkipásztort, aki már közel egy éve szolgál Barátoson.

Hirdetés
Hirdetés

A templom külső és belső modernizációja idén márciusban kezdődött, a munkálatok a torony megerősítését, a karzat újrapadolását, a mennyezet egy részének szigetelését és a fás kályha elektromos fűtőtestekre való cseréjét foglalták magukba. A felújítást az Erdélyi Református Egyházkerület Magyarország Kormánya támogatásával finanszírozta, akárcsak a szabadidőközpont építését is. Ez utóbbinak alapkövét 2017-ben tették le, amikor elkészült a játszótér és a műfüves futballpálya is. Idén az épület építése fejeződött be, amelyben bowling pálya, négy vendégszoba is található többek között.

Az ünnepségsorozaton részt vett Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője is, aki elmondta, a közösségi élet megújulásának napján megható volt végigkísérni a közösséget, közösen adni hálát Istennek a haranglábért, a szabadidőközpontért, a megújult templomért.
Tánczos Szabolcs, Barátos község polgármestere örömét fejezte ki, hogy ilyen létesítményekkel gazdagodott a falu. Azt ígérte, jó gazdái lesznek az épületeknek, valamint megköszönte Kató Béla püspöknek és Magyarország Kormányának, hogy támogatták a községet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük