Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabadtéri előadások kora jön

Szabadtéri előadások kora jön Kultúra

Tegnaptól újra megkezdte a próbákat a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes. A társulat tagjai közel három hónapja nem táncoltak, és nem tartottak közös próbákat sem, így izgatottan várták, hogy újra együtt lehessenek, bár a jelenlegi helyzet miatt erre még várni kell, ugyanis egyelőre mindenki csak egyénileg rophatja, a páros táncokra csak később térnek rá.

Ivácson Lászlótól, a Háromszék Táncegyüttes művészeti vezetőjétől megtudtuk, az indulásnál számukra a legfontosabb a jelenlegi törvények betartása, illetve a táncosok egészségi állapotának megőrzése. Ugyanakkor fontosnak tartják azt is, mivel a táncosok közel három hónapja nem próbáltak intenzíven, hogy az elején mindenképpen az erőnlétük megerősítésén dolgozzanak.

– Nagyon részletesen átnéztük a jelenlegi törvényeket, és bátran állítom, minden óvintézkedést be tudunk tartani – részletezte Ivácson László.

Hirdetés
Hirdetés

Mint magyarázta, csak egyéni próbák lesznek, ami azt jelenti, hogy minden táncos egyedül próbál a próbateremben. Ehhez szükség lesz egy-két hétre, ameddig mindenki visszakerül a régi formájába.
– Reméljük, június végétől enyhülnek a szigorítások, és akkor már párban is tudunk táncolni – mondta az együttes művészeti vezetője.

A turnékkal kapcsolatosan megtudtuk, a jelenlegi helyzet újabb kihívás elé állította az együttest, hiszen szabadtéri produkciókat kell összehozzanak, mivel csak azok engedélyezettek.

– Abban reménykedünk, hogy a városokban megjelennek a szabadtéri színpadok, és akkor akár kiszállásokban és turnékban is gondolkodhatunk – tudatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük