Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Séta az emlékek között

Séta az emlékek között Kultúra

A házasság hete Erdővidéken című rendezvénysorozatba idén a baróti Boróka Nyugdíjas Klub tagjai is bekapcsolódtak, nem is akárhogyan: mondhatni rendhagyó irodalomóra által, melyet számukra társuk, Tatár Zsuzsanna nyugalmazott magyartanárnő tartott.
Zsuzsika néni – mert Baróton mindenki így szólítja – a találkozón Petőfi szerelmi költészetén keresztül idézte fel azokat a fiatalkori éveket, melyekre olykor idős korban is jó visszagondolni, s melyekben mindannyiunk számára ott rejtőzött egykor, kevesebb-hosszabb ideig a szerelem felejthetetlen pillanatokkal, örök igazságokkal. Petőfi fiatal életében sem volt ez másképp. A tanárnő előadásában beszélt a költő szerelmeiről – Csapó Etelkéről, Mednyánszky Bertáról –, akikhez szerelmi versciklusokat írt, s végül a magyar irodalom gyöngyszemének tartott Szeptember végén című verset olvasta fel, melyet Petőfi feleségéhez, Szendrey Júliához címzett a koltói Teleki-kastélyban töltött mézesheteik alatt.
A találkozót Bereczki László nyugalmazott tiszteletes színesítette, aki számos megzenésített Petőfi-verset is elénekelt, de 80. életévét betöltő születésnapost is ünnepeltek: Gáspár Irénke néni az alkalomra sütött finom tortával hálálta meg a felköszöntést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük