Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötödik zenélő május

Ötödik zenélő május Kultúra

Az Árkosi Kulturális Központ és a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy rendkívüli hegedűkoncertre hívja a zenekedvelő érdeklődőket. A fellépő előadó ezúttal a magyarországi Zalai Antal hegedűművész lesz, aki egy 1733-ban készült Stradivari-hegedűvel koncertezik Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

A hét zenei előadást magába foglaló májusi koncertsorozat előadói sikeres, nagynevű zenészek és olyan diákok, akiket országos és/vagy nemzetközi zenei versenyeken/olimpiákon díjaztak. A koncertek repertoárjait rendkívül igényes módon állították össze a művészek.

„Ez az 1733-ban készült hegedű korábban a nagy magyar hegedűs, Garay György (1909–1988) koncerthangszere volt. Zeneakadémiai tanárom, Komlós Péter által került hozzám. Tizennyolc éve játszom rajta, és mostanra nagyon hozzám nőtt, mert már elég hosszú a közös történetünk. Valóban csodálatos hangja van, de hosszú évekbe telt, mire maradéktalanul felfedeztem, hogy ezt a hangot pontosan hogyan kell kihozni belőle”– nyilatkozta Zalai Antal.

A zenélő május sorozat ötödik előadása május 17-én, kedden 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében, a Bástya-házban hallgatható meg. A helyek száma korlátozott, a 20 lejes jegyeket előre is meg lehet vásárolni az Olt u. 6 sz. alatt naponta 9–15 óra között (tel.: 0267.373.651).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük