Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őrületes retróbuli Oltszemen

Őrületes retróbuli Oltszemen Kultúra

Három nap alatt több ezren buliztak az oltszemi Mikó-kastélyban első alkalommal tető alá hozott diMANSIONS Fesztiválon. Pénteken a Hermes House Band, szombaton az Inner Circle koncertjein volt teltház a 10 ezer fő befogadására alkalmas Kayam óriássátorban. Utolsó este zengett a Sultans of Swing és a Money for Nothing a Dire Straits Experience-től.

A szervezők ígéretéhez híven sikerült visszarepülnünk a 80-as, 90-es évekbe. A helyszínválasztás tökéletesnek bizonyult, a zenei színpadok – a hatalmas Kayam Stage és az Ursus Stage – többféle ízlést kiszolgáltak, de rendkívül népszerűnek bizonyult a helyi lemezlovasok által fémjelzett Silent Disco is, ahol a helyszínen kapott fülhallgatók segítségével bulizott mindenki.

Pénteken rengetegen voltak kíváncsiak a 80-as évek egyik jelentős német popegyüttese, a Modern Talking szólóénekesének, Thomas Andersnek a fellépésére, és közösen énekelték a banda legnagyobb slágereit. Ezt követte a holland partyzenekar, a Hermes House Band fellépése, akik 1994-ben robbantak be a köztudatba Gloria Gaynor I will survive című dalának feldolgozásával, ezúttal is a legnagyobb világslágerek átdolgozott változataira tombolt velük a közönség. A bandához a későbbiekben csatlakozott a mambókirály Lou Bega is, aki úgyszintén alaposan megtáncoltatta a nézősereget.

A Hermes House Band után a szombati Inner Circle bulija is bekerült a fesztivál számunkra legemlékezetesebb pillanatai közé, az 1968-ban a jamaicai Lewis fivérek alapította világhírű, Grammy-díjas reggae zenekar olyan slágereket vésett korongra, mint a Sweat (A La-La-La-La-Long), Games People Play vagy a Bad Boys; ezek természetesen mind felcsendültek Oltszemen is. Éljen a szeretet, éljen a reggae forradalom – ezt üzente az Inner Circle.

A szombati a ’90-es évek egyik legnagyobb sztáregyüttese, a Culture Beat énekesnője, Tania Evans folytatta a fellépők sorát, Mr. Vain dalával forrósítva a hangulatot. Akinek még maradt energiája, pirkadatig bulizhatott Turbo B és Dr. Alban fellépése után. Vasárnap a rocké volt a főszerep, az Axl Rose-éket kitűnően utánzó Reckless Rosest, a 40 éve együtt zenélő Karthagót és a Compact B-t követően legendás Dire Straits-dalok szólaltak meg a The Dire Straits Experience előadásában.

És mivel egy valamirevaló fesztivál sem létezhet finom enni-innivaló nélkül, így az árnyékos kastélykertben kaptak helyet a gasztronómia ínyencségeket szolgáltatók, a hagyományos székely ízektől kezdve a hamburgeren át a gyrosig terjedt a harapnivaló-kínálat, nyalánkság gyanánt pedig többek között kürtőskalács, palacsinta, lángos, édes ostya és fagyi közül tudtunk választani. Hangulatos ülőalkalmatosságokon pihenhettük ki a fáradalmakat, ráadásul a frizurákat és sminkeket is fel lehetett frissíteni egy-egy koncert előtt.

A legmodernebb technológia állt a fesztiválozók rendelkezésére, ugyanis csak és kizárólag fesztiválkártyával lehetett a szolgáltatásokért fizetni – a Transilvania Bank által biztosított Festipay program révén. A retró fesztivál első kiadása sikeres volt, és bebizonyította, hogy van létjogosultsága a nem csak tizenéveseket megszólító rendezvényeknek!

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 19., 10:02
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sajnos egyik legnepszerubb kajaldanal nem adtak nyugtat es amikor rakerdeztem meg ok voltak zavarba.Minden tisztelet akik elobe zeneltek,sajnos a Nagyok csak tatogtak es meg szemtelene is voltak!!!

    • User
      Dátum: 2019. június 25., 23:19
      ÉRTÉKELÉS: 2

      Mert az árvákat érdekli is, hogy mi történik a kastéllyal… Biztosítson az állam nekik megfelelő és fentartható körülményeket. Minden kastély a mi kulturális örökségünknek a része. Megtiszteltetés illeti mindazokat akik ezek népszerűsétésében részt vesznek.