Csatlakoznak a cégek

Két éve indította a Háromszéki Közösségi Alapítvány a háromszéki termékeket, cégeket népszerűsítő, MiNoi nevet viselő kampányt. Ez idő alatt több mint hetven cég csatlakozott a kezdeményezéshez.

A kampány célja az volt, hogy előtérbe helyezze a háromszéki termékeket, szolgáltatásokat, és felhívja a figyelmet ezek változatosságára és a helyi gazdaságra gyakorolt hatására. A különböző helyi termékek, vállalkozások népszerűsítésére Háromszéki Termék, illetve Háromszéki Szolgáltatás szimbólumot vezettek be, a kampányhoz csatlakozott cégek pedig ezeket használják.

Az elmúlt több mint két évben 72 háromszéki vállalkozás kapcsolódott be a programba, így a vásárlók könnyebben tudják azonosítani az üzletek polcain a helyi termékeket vagy a településen a helyi üzleteket. A védjegyre regisztrált cégek között vendéglátó-ipari egységek, szállodák, szállítással kapcsolatos vállalkozások, kézművesek, kereskedelemmel és más ágazatokkal kapcsolatos vállalkozások szerepelnek. A védjegy nemcsak azt mutatja meg, hogy az adott vállalkozás helyi és helyi terméket állít elő, hanem egyben a minőség garanciája is – mondták a kezdeményezők.

Bereczki Kinga, az alapítvány vezetője elmondta: az online regisztrálások folyamatosak a www.minoi.ro oldalon. A már meglévő védjegyes cégekkel tartják a kapcsolatot, közös programjaik vannak egymás jobb megismerésére és a köztük lévő kapcsolatok erősítésére. Azzal kapcsolatban, hogy nemsokára nyílik az első nagyobb kereskedelmi központ Sepsiszentgyörgyön, és hogy ez árthat-e a kisebb helyi vállalkozásoknak, Bereczki Kinga azt mondta, ha a helyi vállalkozók összetartanak, és tudnak egymással jól együttműködni, nincs mitől tartaniuk. A vásárlók is veszik a jó példát, és nagyobb bizalommal fordulnak a helyi szolgáltatások, termékek felé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.