Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Népszerű a tömegkályha

Péntektől vasárnapig elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtó tömegkályha-építő tanfolyamot tart az Agrosic Közösségek Közti Társulás. A cél az, hogy a tanfolyam végeztével mindenki képes legyen saját kezűleg megépíteni a magáét.
A nyár elején megtartott, szintén az Agrosic által szervezett szalmabálaház-építő tanfolyamon jelezték a résztvevők, hogy a ház fűtésének ilyen módja érdekli őket. A hétvégi képzésen Mihály Csaba közel harmincéves kályhaépítő tapasztalattal rendelkező egyéni vállalkozó fogja tartani az elméleti felkészítőt a kereskedelmi kamara székhelyén, a marosvásárhelyi Kályhás László pedig a rakétakályhát mutatja be. A tanfolyam kétnapos gyakorlati része Antal András Árkoson épülő szalmabálaházában lesz.
A tömegkályha – mint neve is mondja – hőtartó tömegével (2-3 tonnányi súlyával) és speciális kialakítása folytán kevés fával képes egy nagy légterű házat kifűteni, csak a bemelegítése igényel hosszabb időt, és kissé több fát. A természetes anyagokból, lélegző falakkal készült házak tulajdonosai előszeretettel alkalmazzák ezt a megoldást, a tanfolyamra egy harmincas csoportot fogadtak, de mivel kétszeres túljelentkezés volt, legkésőbb tavasszal még egy hasonló tanfolyamot szerveznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük