Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meghonosodott a CAMP

Meghonosodott a CAMP Kultúra

A CAMP (a Contemporary Artistic Mouvement Platform rövidítése) mozgásművészeti fesztivál a Kónya Ádám Művelődési Ház támogatásával a nagylélegzetű szentgyörgyi kultúresemények sorát erősíti, az egyhetes rendezvény a kortárs táncot, az (ön)kifejező mozgást emeli piedesztálra. Hétfőn kezdődött, vasárnapig tart.

A Közép-Európában egyedül­álló nyári tábor kezdeményezője és főszervezője a szentgyörgyi származású rendező, koreográfus és előadóművész, Bordás Attila, akinek idén másodszorra sikerült összehozni a színinövendékeket, koreográfia szakos egyetemistákat, szabadúszó előadóművészeket, ráadásul pedig a mozgáskedvelő bátor amatőröket, hogy a 30 órás műhelymunka során alkotó energiákkal töltekezzenek, fejlesszék mozgásukat a szakemberek vezetésével. Ezúttal négy országból jelentkeztek a tánctáborba: Románián kívül Görögországból, Szlovákiából, Bulgáriából is jöttek, de meghívottként szíriai fotóművész is dokumentálja ténykedésüket. Az pedig a délutáni műhelymunkákon kívül, amikor Bordás Attilán kívül számos más koreográfussal (Valentina De Piante, Simona Deaconescu, Dabóczi Dávid, Stella Stefou, Ana Popescu, Alexandra Balasoiu, Denis Bolborea, Teodora Velescu) dolgoznak, magába foglalja a múzeumkerti esti koncerteket (ma 20.30-kor a Say What Experiment koncertezik. Belépő: 15 lej.), utcai performanszokat (ma 20 órától a főtéren), filmvetítést a Szimplában, és vasárnap 17.30-kor pedig egy, a tábort összegző villámcsődületet, táncmegnyilvánulást a főtéren.
Idén a Tamási Áron Színház kamaratermében, a Mikes Kelemen-líceum és a Colan-iskola tornatermében három csoportban – kezdők, középhaladók, haladók – 90-en vesznek részt a tulajdonképpeni munkán, Bordás Attila célja azonban elérni a 160-as létszámot, 6–7 csoportot alakítani, úgy, hogy ezekben legközelebb megtalálják a helyüket a juniorok, a profi színészek és a mozgássérültek is. „Nem biztos, hogy ez már jövőre sikerül, de ezen dolgoznak, és pályázni fognak minden lehetséges helyen” – mondta a szervező. És azt is hozzátette, hogy Szentgyörgynek különlegesen hívogató légköre van, a visszajelzések nagyon jók a táborról és a városról, s ez valószínűleg az emberek miatt van, mert nyitottak, befogadók és segítőkészek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük