Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lelkünk harangjai

Lelkünk harangjai Kultúra

Magány, álom, ábránd, szerelem, csoda, idő – ezek Mikola Csongor első kötetének, egy 32 éves költő univerzumának kulcsszavai. A Lelkünk harangjai címmel megjelenő versgyűjteményt pénteken a Kónya Ádám Művelődési Házban Reisinger János irodalomtörténész mutatta be, a szerző is felolvasott.

Mikola Csongor az utóbbi két évben írta verseit, amelyek most kötetbe rendezve kerültek az olvasók kezébe. Az említett kulcsszavak, melyeket Reisinger János szedett csokorba, már sejtetik, Mikola Csongor kissé idegennek, otthontalannak, magányosnak érzi magát e világban, mely csapdákkal terhes, könyörtelen, megbocsátásra alig kész.

Hirdetés
Hirdetés

„Csongor versei egy bizonyos álomvilágot jelenítenek meg, amelybe a régi költők is menekültek” – fejtegette Reisinger. Az eddigiekből szorosan következik a következő téma, a csoda, melyet vár, remél egy helyét nem találó fiatalember. Sokszor a szerelem testesíti meg a csodát, amelyet nemcsak ő, mindenki remél és vár. Végül az idő egy újabb kulcsszava a kötetnek, ehhez korát meghazudtoló érettséggel viszonyul a fiatal költő. Mindezen témákhoz számtalan klasszikus költő rezonáló sorait asszociálta az irodalomtörténész, egy táguló világban helyezve el a Mikola Csongor univerzumát – közben a fiatal szerző átéléssel olvasta fel néhány versét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások