Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Küldetésben a Zenede

Küldetésben a Zenede Kultúra

Jó buli kerekedett a Székely Mikó konferenciatermében abból a rocktörténeti előadásból, amelyre a Zenedések erdélyi turnéja keretében került sor a héten. A Bordás József dobművész által kitalált rendezvénysorozat előadói arra esküdtek fel, hogy a mai általános és középiskolások generációjával megismertetik a rocktörténelem nagyjait, a magyar előadókat, népszerűsítik az élőzenét.

Hirdetés
Hirdetés

Lehet, hogy egyes kisiskolások, akik beültek a terembe, még nem értették igazán, mit jelent a diktatúrában a cenzúra, vagy egyes zenei technikai kifejezéseket nem egészen jegyeztek meg, de a nagyobbak már kapiskálhattak valamit azokból a kortörténet-skiccekből, amelyekbe ágyazva Bordás József előadta, hogyan is alakultak ki a különböző zenei irányzatok, hogyan változtak, vándoroltak évtizedeken és kontinenseken át.

Az informatív blokkok után a blues, swing, beat, soul, rock, ennek különböző ágai, mint a punk-rock, hard rock, glam rock mind terítékre kerültek Baricz Gergő előadásában. A zenekarban Bordás József dobolt, Nagy Zoltán gitározott, Megyaszay István basszusgitározott, a gyerekek pedig – főleg a kisebbek és mindig elől a lányok – gátlástalanul ugráltak a színpad előtt, már az első zenei taktusok kirobbantották őket a székekből, az utolsó, korban hozzájuk kissé közelebb álló magyar rockdallamok már a kamaszokat is megmozdították. Bordás József  hangszertanulásra, zenélésre buzdította hallgatóságát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük