Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bejutásért, bennmaradásért küzdenek

Bejutásért, bennmaradásért küzdenek Sport

Az elmúlt napokban véglegessé vált a romániai első osztályú labdarúgó-bajnokság kiesőinek, kiesőjelöltjeinek és a másodosztály feljutóinak, feljutójelöltjeinek a teljes listája.

Hirdetés
Hirdetés

Kiesett az 1. Ligából a Medgyesi Gázmetán és az Academica Clinceni, feljutott a Petrolul Ploiești és a Nagyszebeni Hermannstadt. Az 1. Liga két kiadó helyéért május 21-én és 29-én selejtezőt játszik a Kolozsvári Universitatea a Bukaresti Dinamóval, valamint a Concordia Chiajna a Chindia Târgoviște csapatával.

Az utóbbi selejtezőre a Concordia helyett a CSA Steaua Bukarest lenne jogosult a 2. Ligában elért 4. helyezésével, ám mivelhogy teljesen állami finanszírozású klubról és csapatról van szó, a romániai és európai versenyszabályok tiltják, hogy élvonalbeli nemzeti bajnokságban szerepelhessen. A CSA Steaua a román hadseregé, védelmi minisztériumé, és a klubvezetők a végsőkig reménykedtek a törvénymódosításban, emiatt nem kerestek külső magánbefektetőt, aki (amely) akár részvényesként is szponzorálhatta volna a csapatot, eleget téve ezáltal a versenyszabályzatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük