Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Krónikus beteg gyermekek tábora

Nem marad el, online térben zajlik idén a Yuppi Camp, a krónikus betegséggel élő gyermekek és fiatalok tábora. A résztvevők között minden évben vannak háromszéki gyermekek, de önkéntes munkatársak is.

Hirdetés
Hirdetés

A Yuppi Mozgalom évek óta szervezi meg azt a rendezvényt, amely diabétesszel, autoimmun betegséggel és onkológiás megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat vár nyári élménytáborokba. A táborok résztvevőinek a különböző tevékenységek által olyan élményeket nyújtanak, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt nyújtanak, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. Az elmúlt években több száz gyerek vett részt a Yuppi táborokban az egész országból, többek között Kovászna megyéből is. 

A tábort 34 orvos, és több mint száz önkéntes segítségével szervezik meg – mondta a táborvezető Dora Mircea. A szervezet munkatársai Kovászna megyei segélyszervezettekkel is együttműködnek, amely szervezetek önkéntesei segítik a táborvezetők munkáját. Tavaly 12 önkéntes vett részt a tábori munkában.

Idén azonban, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a Yuppi táborokat átviszik a digitális világba, és online találkoznak a gyermekekkel. A szervezők már elkezdték a munkát, hogy ezáltal nagyon sok krónikus beteg gyermek otthonába vigyék el az élményterápiát. A jelentkezők a Yuppi Tábormozgalom által szervezett táborok bármelyikében ingyenesen vehetnek részt. A szervezők remélik, jövőre ismét találkozhatnak, és a természetben szervezhetik a táborokat.

Az első online tábort a 7–12 éves gyerekeknek szervezik július 23–25. között, a 13–18 éves kamaszoknak augusztus 6–8. között, a 7 évnél kisebb gyerekes családoknak pedig augusztus 20–22. között. Jelentkezni a tábor honlapján lehet, egy formanyomtatvány kitöltésével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük