Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kodályra emlékeztek

Kodályra emlékeztek Kultúra

Hétvégén a Pro Cantus Egyesület, a csernátoni IKE és katolikus plébánia szervezésében két helyszínen tartották meg a 23. felsőháromszéki kórusfesztivált.

Pénteken a kantai Szentháromság-templomban a világi kórusok mutatkoztak be, a zenekedvelők a Fórika Balázs karnagy vezette há­zi­gazda Cantus, a kovásznai Pastorala (karnagy Szántó Kinga), a székelyudvarhelyi Musica Sacra (Rózsa Imre), továbbá a sepsiszentgyörgyi Pro Musica (Sipos Zoltán), Laudate (Lőfi Gellért) és Vox Humana (Szilágyi Zsolt Herbert) kamarakórusok előadását hallhatták. Az esemény záróakkordjaként Szilágyi Zsolt Herbert vezetésével a kórusok közösen adták elő Kodály Zoltán A szép énekszó múzsájához című darabját a zeneszerző halálának 50. évfordulójára emlékezve.

Vasárnap 14 órától az alsócsernátoni református templomban az érdeklődők az alsócsernátoni, kézdikővári, kézdialmási, nyujtódi, altorjai, esztelneki, ozsdolai, kézdiszentléleki, gelencei, szentkatolnai, kézdivásárhely-kantai és a Boldog Özséb római katolikus templomi énekkarok mellett a felsőcsernátoni és a kézdivásárhelyi Hálaadás református énekkaroknak, valamint a kézdivásárhelyi Maassluis nyugdíjasklub Rozmaring kórusának tapsolhattak. A közös énektanuláson a jelenlévők Kodály Zoltán Miatyánk című művét sajátíthatták el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük