Felhívás!

Itthon és otthon – vetélkedő háromszéki gimnazistáknak

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár internetes kreativitási és műveltségi vetélkedőt hirdet háromszéki 5–8. osztályos diákoknak Itthon és otthon címmel.

A verseny témaköre a címében jelzett fogalmak köré épül, a szülő-, illetve lakóhely, valamint a rövidebb-hosszabb külföldi tartózkodás összehasonlítására és értelmezésére, kapcsolva ehhez a világjárvány kényszerű megtapasztalásának személyes élményét is.

A résztvevők saját írások elkészítésével és szövegértelmezéssel is találkozhatnak majd a megoldandó feladatok során.

A szervezők 2021. április 1-jéig várják az egyéni jelentkezéseket a haszmannorsi@yahoo.com és biblio@kmkt.ro e-mail-címeken. A jelentkezés lezárulta után a résztvevők e-mailen kapják meg a feladatokat, a vakáció ideje alatt is.

A dobogósok könyvjutalomban részesülnek, a legjobb írásokból kiadvány készül. Az első 15 helyezett diák részt vehet a két intézmény által májusra tervezett, a járványügyi állapot függvényében személyes részvételű vagy virtuális műhelytalálkozókon, ahol meghívottak társaságában élményszerű kulturális tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

További információk: 0746 103 796 (Dimény-Haszmann Orsolya), 0733 009 222 (Szonda Szabolcs).

Szeretettel várnak minden jelentkezőt!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.