Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Guiness-rekord: 292-szer nézte meg kedvenc filmjét egy amerikai férfi

Guiness-rekord: 292-szer nézte meg kedvenc filmjét egy amerikai férfi Kultúra

Egy floridai férfi világrekordot döntött, miután összesen 292-szer nézte meg a Pókember: Nincs hazaút című filmet. Ez összesen 720 órányi mozizásnak felel meg, amely egy teljes hónapot jelent.

Hirdetés
Hirdetés

Ramiro Alanis 2019-ben szerezte meg csúcstartó címét, miután 191-szer nézte meg a Bosszúállók: Végjáték című filmet.  A Guinness-rekordok könyve szerint 2021-ben Arnaud Klein legyőzte őt, ugyanis 204 alkalommal nézte meg a Camelot: Harcok trónja című alkotást – írja a CNN.

A cím visszaszerzése érdekében Alanis összesen 720 órát, azaz 30 napot töltött a Pókember saga legújabb részének nézésével 2021. december 16. és 2022. március 15. között. Rekordjának első néhány hetében minden nap öt egymás utáni vetítésre ült be – amely összesen 12 óra 20 perc. Összesen 292 alkalommal látta a filmet.

Alanis becslése szerint összesen körülbelül 3400 dollárt – egymillió kétszázezer forintot – költött mozijegyekre a rekord felállításához szükséges három hónap alatt.

A  rekordkísérlet feltételei előírják, hogy a filmet minden más tevékenységtől függetlenül kell nézni – így Alanis nem szunyókálhatott, nem használhatta a telefonját, de még a mosdóba sem mehetett ki a film nézése közben.

A filmet a legelejétől a légvégéig kellett megnézni, beleértve a stáblistát is. Bár a férfi az összes mozijegyét megtartotta, minden film végén a mozi egyik dolgozójának nyilatkozatban kellett igazolni, hogy Alains az első képkockától az utolsóig ténylegesen végignézte a filmet.

A férfi 292 megtekintéssel lett rekorder, azonban ennél tizeneggyel több lett volna a csúcsa, ha nem megy ki a mosdóba a filmek alatt.

A rekorder a Guiness-rekordnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy már annyiszor látta az alkotást, hogy képes lenne fejből elmondani a film összes párbeszédét. A férfi hangsúlyozta, hogy reméli, hogy jó sokáig megmaradhat csúcstartó címe.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük