A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Dávid Ferenc-emlékünnep

Dávid Ferenc-emlékünnep Kultúra

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 1998-tól, névadója halálának évfordulóján évente megemlékezést szervez Déva várában. Múlt szombaton közel kétezer unitárius zarándokolt el az erdélyi unitárius egyház alapítója és első püspöke halálának helyszínére.

A jubileumi évre való tekintettel – a vallásszabadság törvénye kihirdetésének 450. évfordulója – alternatív istentisztelettel készültek a szervezők. A vár alatti téren kezdődött az esemény, ahol Székely Kinga Réka előadó tanácsos asszony imádkozott azért, hogy a jelenlevők megújult erővel térhessenek majd haza, lámpásként világítva a mindennapi istenkeresésben. A várba való felvonulást követően megkezdődött az ifjúsági istentisztelet, amelynek keretében lelkészek, teológiai hallgatók és világi egyletesek szólaltak meg. Ezt egészítették ki az együtt énekelt zsoltárok és dalok.

A rendezvényt a János Zsigmond Unitárius Kollégium kórusa, valamint a Berde Mózes Unitárius Gimnázium kórusa tette igazán ünnepivé.

A vallási és világi vezetők köszöntőjét követően az emlékezők koszorúkat és gyertyákat helyeztek Dávid Ferenc egykori cellájába. A levonulást követően szeretetvendégség keretében köszöntötték egymást a rég nem látott unitárius testvérek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ünnepeljen megszokott és elvárt slágerekkel!

Ünnepeljen megszokott és elvárt slágerekkel!

Mondják, könnyű karácsonyi albumot csinálni, hiszen ha rajta vannak az ünnep megszokott és elvárt „slágerei” (Mennyből az angyal, Csendes éj, Pásztorok, Kiskarácsony, Nagykarácsony, Száncsengő), aztán szépen feldíszítetted a fát, és még ajándékok is vannak alatta, kalács meg sült illata tölti be a lakást, akkor teljes az élmény. Ennek tudatában mégis három hónap alatt állítottam össze legújabb kiadványomat, rengeteg kétséggel, és végül – azt hiszem – lemezkiadói karrierem legjobb karácsonyi albuma lett.