Felhívás!

Dávid Ferenc-emlékünnep

Dávid Ferenc-emlékünnep Kultúra

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 1998-tól, névadója halálának évfordulóján évente megemlékezést szervez Déva várában. Múlt szombaton közel kétezer unitárius zarándokolt el az erdélyi unitárius egyház alapítója és első püspöke halálának helyszínére.

A jubileumi évre való tekintettel – a vallásszabadság törvénye kihirdetésének 450. évfordulója – alternatív istentisztelettel készültek a szervezők. A vár alatti téren kezdődött az esemény, ahol Székely Kinga Réka előadó tanácsos asszony imádkozott azért, hogy a jelenlevők megújult erővel térhessenek majd haza, lámpásként világítva a mindennapi istenkeresésben. A várba való felvonulást követően megkezdődött az ifjúsági istentisztelet, amelynek keretében lelkészek, teológiai hallgatók és világi egyletesek szólaltak meg. Ezt egészítették ki az együtt énekelt zsoltárok és dalok.

A rendezvényt a János Zsigmond Unitárius Kollégium kórusa, valamint a Berde Mózes Unitárius Gimnázium kórusa tette igazán ünnepivé.

A vallási és világi vezetők köszöntőjét követően az emlékezők koszorúkat és gyertyákat helyeztek Dávid Ferenc egykori cellájába. A levonulást követően szeretetvendégség keretében köszöntötték egymást a rég nem látott unitárius testvérek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.