Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bardoc Községi Napok

Bardoc Községi Napok Kultúra

Szombaton ismét benépesedett a Kormos-patak mente a Bardoc községhez tartozó Kuvaszó Turisztikai Övezetben: idén a tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Bardoc Községi Napokat a már hagyományossá vált időpontban, május első hétvégéjén.

Hirdetés
Hirdetés

A kétnapos ünnepet a Vágási István vezényelte, egyesített erdővidéki fúvószenekar nyitotta meg, majd Balázsi Dénes, Bardoc község polgármestere köszöntötte a jelenlevőket. „Ebben a rohanó világban szükségünk van a hasonló ünnepekre, de ami még fontosabb, szükségünk van arra, hogy találkozzunk és elbeszélgessünk egymással” – domborította ki beszédében az elöljáró, arra kérve ezúttal is a község lakóit, hogy figyeljenek egymásra, tartsanak össze, legyenek erősek, ha kevesen is vannak.

A község fiataljait arra szólította fel, hogy ne hagyják itt szülőföldjüket, gondoljanak arra mielőtt elmennek, hogy „házat találhatnak bárhol, de haza csak itt van”. Végül – az anyák napja alkalmából – az édesanyákat is külön köszöntötte, majd átadta helyét a színpadon fellépő helybéli Hajnalcsillag és Dobó néptáncegyütteseknek. Ezek korcsoportjai fergeteges lendülettel, szemet, fület gyönyörködtetve ropták a táncot, mintegy nyomatékosítván, hogy amíg a Kormos partján, Erdővidéken ilyen fiatalokkal van magyar jelen, addig biztosítva a magyar jövendő is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük