Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barbeque fesztivál Oltszemen

Barbeque fesztivál Oltszemen Kultúra

Pontosan 8 nap és 13 óra volt hátra a Transylvanian Barbeque Festival honlapján visszaszámláló órán az esemény kezdetéig, amikor tegnap Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke és Szőts Papp Zsuzsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa bemutatták a rendezvény programját, amelyre május 17-e és 19-e között kerül sor az oltszemi kastély kertjében.

 

Hirdetés
Hirdetés

Grüman Róbert elmondta: a tavalyi kiadástól eltérően idén megpróbálnak minden „barbeque-hoz köthető” ételt elérhetővé tenni. A nemzetközi verseny mellett fesztivál is lesz, komoly zenei felhozatallal. Fellép a Republic, a Taxi, a Zanzibár, a Bojtorján, a 4S Street és a Pince Band. Lesz hagyományos termékvásár és állatsimogató is, de a gyerekek főszerepet kaphatnak abban is, hogy ingyen „bejuttassák” szüleiket a fesztiválra.

– A Lovagok lakomája című, óvodásoknak és kisiskolásoknak meghirdetett gyerekrajz pályázatra egyénileg és csoportosan is lehet jelentkezni. Ha egy gyerek egyénileg jelentkezik, családi belépőt kap ajándékba, a csoportos jelentkezők pedig három, A kenyér útjára szóló kirándulást nyerhetnek. A rajzokat május 15-éig kell személyesen vagy postán eljuttatni a művelődési központba – mondta Szőts Papp Zsuzsa.

A központ munkatársa hozzátette: a helyszínen a Miénk a kastély című tematikus gyerekfoglalkozással várják a kis „felfedezőket”, amely révén a kastély mindennapjait szeretnék megismertetni velük. Azok, akik kiállják a „hét próbát”, bejutnak a kastélyba, és belülről is megnézhetik azt.

Az általános program pénteken 7 és 24, szombaton és vasárnap 11 és 24 óra között zajlik (a gyerekprogramok 17 óráig tartanak), a napi belépő tíz lej, a helyszínen ötszáz gépkocsinak biztosítanak parkolást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük